Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

DS Niš: Živi zid za “živi prenos”

rssBookmark and Share

Niš 12.11.2015.

"Odbornici opozicije u Skupštini grada Niša formiranjem “živog zida” oko govornice onemogućili su održavanje današnje sednice i time jasno pokazali da neće dozvoliti donošenje odluka koje se tiču građana Niša, a da oni nemaju priliku da to vide putem direktnog prenosa."

DS Niš: Živi zid  za “živi prenos”

Ovim rečima opisao je današnju događaj, u skupštini grada Niša, predsednik Gradskog odbora Demokratske stranke u Nišu, Miodrag Stanković, i dodao:

Sednice Skupštine grada uživo se putem televizije prenose od 27.januara 1997. i ne postoji nijedan razlog da se prenos naprasno ukine nakon privatizacije Niške televizije, o čemu je aktuelna vlast trebalo da misli kad je dozvolilla privatizaciju kuće koja je imala sve uslove  i razloge da postane regionalni javni servis.

U ovakvim okolnostima, odbornici opozije neće dozvoliti održavanje sednica gradskog parlamenta.

Demokratska stranka Niš čvrsto stoji na poziciji da je direktan prenos skupštinskih zasedanja jedini transparentan način da građani saznaju ko im i na kakve načine kroji sudbinu, raspolaže budžetom, radnim mestima, i konačno – njihovim poverenjem.

- Očekujemo od gradskih vlasti da omoguće direktan prenos sednica Skupštine grada. Ukoliko ova vlast misli da će gušenjem javne reči i slobode govora, naročito u svetlu činjenice da građani imaju pravo da budu informisani o tome kako i ko troši njihov novac, onda je daleko od demokratije u koju se kune, a još dalje od prakse u Evropskoj uniji, kojoj navodno toliko teži, istakao je Miodrag Stanković, predsednik Gradskog odbora Demokratske stranke Niš, komentarišući današnja zbivanja.

Komentara: 0


#   Niš   DS   sednica   mediji   Miodrag Stanković   saopštenje   Skupština grada Niša   Javni servis   Regionalni javni servis   TV prenos
@demokrate @Mikica_S @


 


[ Dodaj komentar ]