Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

ДС Прокупље захтева оставку директора комуналног предузећа

rssBookmark and Share

Прокупље 05.01.2016.

Општински одбор ДС Прокупље, тражи безусловну оставку директора ЈКП „ХАМЕУМ“ из Прокупља, Александра Симоновића.
Преносимо саопштење

Александар Симоновић, Фото prokupljenadlanu.rs
Александар Симоновић, Фото prokupljenadlanu.rs

Зато што је својим несавесним, непрофесионалним и нестручним радом, у ноћи, петак на суботу 01-02.01.2016. године угрозио сигурност грађана Прокупља.

На филтер станици „БРЕСНИЦА“, са које се већи део Прокупља снабдева водом за пиће, десио се пропуст који је могао да доведе до несагледивих последица по грађане Прокупља, јер је у систем водоснабдевања убачена концетрација хлора која је 5-7 пута већа од Законом прописане.

У петак на суботу 01-02.01.2016. године, на систему водоснабдевања Бресница, дошло је до пропуста на систему за хлорисање у периоду од 00:30ч до 05:30ч и у систем водоснабдевања је убачено 1500 литара течног хлора. То је довело до повећања концетрације хлора од 0.5 ml/m3, што је законом дозвољено, на 25-35 ml/m3, што је 5-7 пута више од дозвољеног.

Оваква концетрација хлора, која је ушла у систем водоснабдевања, могла је да доведе до несагледивих последица по грађане Прокупља који се снабдевају водом са акумулације „Бресница“.

ДС тражи оставку директора Александра Симоновића због неодговорности, неспособности и због постављања нестручних људи на одговорним радним местима на филтер станици „БРЕСНИЦА“, чиме је угрожен читав систем водоснабдевања Прокуља, а самим тим и здравље грађана Прокупља.

ДС је поднела и кривичну пријаву против директора ЈКП „ХАМЕУМ“ АЛЕКСАНДРА СИМОНОВИЋА и других, због кривичног дела Угрожавања сигурности (члан 138. КЗ)


#   Прокупље   ДС   водовод   акумулација   саопштење   Александар Симоновић   Хамеум ЈКП
@demokrate @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима