Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Двери Ниш: "Око соколово", додатни "харач" на низак кућни буџет грађана

rssBookmark and Share

Ниш 22.09.2022. Јужна Србија Инфо

Систем за надзор "Око соколово" у Нишу и казне које се наплаћују Нишлијама постали су прави "харач", специјални екстрапорез за вожњу разваљеним нишким улицама. Грађани добијају и више пријава и казни од овог система за надзор у току једног дана, а са свим поскупљењима и трошковима која су их у септембру дочекала, издвајање новца из танког кућног буџета за овај "харач" доводи до очаја и беса многе Нишлије, пише у саопштењу нишких Двери,

Двери Ниш: "Око соколово", додатни "харач" на низак кућни буџет грађана

Саопштење преносимо у целости..

Док су грађани на мукама, градоначелница и локална власт су више него задовољни. Буџет се пуни казнама. Успех локалне власти мери се само муком грађана.

Грађани су очајни, а неки показују и типичну нишку довитљивост. Заштитне маске за лице сада стављају преко таблица својих аутомобила, како не би могле да буду снимљене од "свевидећег ока".

У рату са влашћу и градоначелницом која "се за све пита" све је, изгледа, дозвољено.

Док "Око соколово" дере кожу са леђа Нишлијама нишке улице никада горе нису биле. Раскопавају се тротоари, радови се одуговлаче, материјал, земља и песак се не одвозе а рупе се на асфалту, танком као папир, отварају брзо после поправки. Ниш је град чуда.

Само Ниш има Дирекцију за изградњу града која не врши контролу радова плаћених парама грађана- Само Ниш има маске на таблицама аутомобила и само Ниш има градоначелницу Сотировски.

Позивамо градоначелницу да се провоза улицама нашег града, али не у џипу свога супруга, већ као и сви ми обичним аутомобилом, са истрошеним гумама, а посебно улицом Војводе Путника и осети чари, џомбе и прашину као на релију Париз-Дакар.

Двери Ниш траже одговоре на два питања. Када је последњи пут вршена контрола извршених радова поправке нишких саобраћајница и где одлази новац од наплаћених казни и у које сврхе се користи?


#   Ниш   Двери   Око соколово   стандард   Париз
@SPDveri @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима