Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Dveri Niš: "Oko sokolovo", dodatni "harač" na nizak kućni budžet građana

rssBookmark and Share

Niš 22.09.2022. Južna Srbija Info

Sistem za nadzor "Oko sokolovo" u Nišu i kazne koje se naplaćuju Nišlijama postali su pravi "harač", specijalni ekstraporez za vožnju razvaljenim niškim ulicama. Građani dobijaju i više prijava i kazni od ovog sistema za nadzor u toku jednog dana, a sa svim poskupljenjima i troškovima koja su ih u septembru dočekala, izdvajanje novca iz tankog kućnog budžeta za ovaj "harač" dovodi do očaja i besa mnoge Nišlije, piše u saopštenju niških Dveri,

Dveri Niš: "Oko sokolovo", dodatni "harač" na nizak kućni budžet građana

Saopštenje prenosimo u celosti..

Dok su građani na mukama, gradonačelnica i lokalna vlast su više nego zadovoljni. Budžet se puni kaznama. Uspeh lokalne vlasti meri se samo mukom građana.

Građani su očajni, a neki pokazuju i tipičnu nišku dovitljivost. Zaštitne maske za lice sada stavljaju preko tablica svojih automobila, kako ne bi mogle da budu snimljene od "svevidećeg oka".

U ratu sa vlašću i gradonačelnicom koja "se za sve pita" sve je, izgleda, dozvoljeno.

Dok "Oko sokolovo" dere kožu sa leđa Nišlijama niške ulice nikada gore nisu bile. Raskopavaju se trotoari, radovi se odugovlače, materijal, zemlja i pesak se ne odvoze a rupe se na asfaltu, tankom kao papir, otvaraju brzo posle popravki. Niš je grad čuda.

Samo Niš ima Direkciju za izgradnju grada koja ne vrši kontrolu radova plaćenih parama građana- Samo Niš ima maske na tablicama automobila i samo Niš ima gradonačelnicu Sotirovski.

Pozivamo gradonačelnicu da se provoza ulicama našeg grada, ali ne u džipu svoga supruga, već kao i svi mi običnim automobilom, sa istrošenim gumama, a posebno ulicom Vojvode Putnika i oseti čari, džombe i prašinu kao na reliju Pariz-Dakar.

Dveri Niš traže odgovore na dva pitanja. Kada je poslednji put vršena kontrola izvršenih radova popravke niških saobraćajnica i gde odlazi novac od naplaćenih kazni i u koje svrhe se koristi?


#   Niš   Dveri   Oko sokolovo   standard   Pariz
@SPDveri @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima