Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

"Dveri Niš" kritikuju stanje niških saobraćajnica

rssBookmark and Share

Niš 03.08.2023. Južna Srbija Info

U saopštenju Info službe Dveri Niš prosleđenom medijima, iz ove političke stranke osvrnuli su se stanje niških saobraćajnica.

"Dveri Niš" kritikuju stanje niških saobraćajnica

Saopštenje prenosimo u celosti…

Stanje saobraćajnica i trotoara u Nišu je redovno.  Ulice su ili raskopane ili prepune rupa i zakrpa, a i novourađene saobraćajnice ošteti prva jača kiša,jer izvođači izabrani na tenderu "štede" na asfaltu, što je razumljivo jer se Direkcija za izgradnju grada ne usuđuje da vrši kontrolu kvaliteta izvedenih radova. Sa uličnih bandera visi ili se vuče po trotoaru stotine kilograma najrazličitijih kablova, koje svako "kači" čim se ukaže potreba. Od kako Gradom upravljaju zaraćeni klanovi  SNS-a, na urbanu brutalnu estetiku, kič i jeftini behaton Nišlije su ovih 11 godina morale da se naviknu.

Navikle su Nišlije i na ubrzano raskopavanje ulica, obilaske niških sela bez vode i bez kanalizacije, na karavane gradonačelnice i njene svite, koje se dešavaju uvek pred izbore.

Obzirom na stanje niških saobraćajnica i zahuktale ulične radove, Gradska organizacija Dveri Niš pita nišku vlast i njenu perjanicu Draganu Sotirovski, da li se bliže izbori, pre onih redovnih u aprilu, ili ih je katastrofalan pad rejtinga SNS-a u Nišu naterao da probaju da provizorijumom radova u Nišu sakriju njegovu tragičnu zapuštenost i pregažen identitet.

Bilo šta da je odgovor, podsećamo ih da su gradske ulice pored iskopina i potpuno zapuštene sa bačenim gomilama posečenog rastinja i stabala, ostavljenog šuta i šljunka nakon izvedenih radova, i đubreta na sve strane. Pitamo gradonačelnicu, postoji li u Nišu Služba koja se bavi uređenjem Grada?

Kante za otpatke su retke,  moraju  se preći kilometri da bi se poneka otkrila . Dveri Niš pitaju gradonačelnicu i gde se troše stotine miliona dinara koje od građana otimaju "Parking servis" i "Oko sokolovo"  ako se osnovne stvari u Gradu ne uređuju? 

Na gradskim saobraćajnicama su odvodi za kanalizaciju urađeni tragično loše, i za kratko vreme umesto rešetki odvoda  ostaju provaljene rupe, kanalizacioni odvodi ostaju bez poklopaca, pa u rupe od šahta upadaju ljudi i životinje, a svakodnevna slika su grane, daske i motke koje građani stavljaju u otvorene rupe na putu da bi zaštitili svoje automobile na kolovozima. Da ne govorimo o rupama na kolovozu koje nakon kiše nisu vidljive, zbog čega su Nišlije morale da savladaju tehnike vožnje koje se koriste na rutama relija Pariz-Dakar. Na šta niška vlast troši milijardu dinara godišnje za obnovu saobraćajne infrastrukture i čime se bavi Direkcija za izgradnju grada ako ne kontroliše sraman kvalitet izvedenih radova na saobraćajnicama i trotoarima?

Kako je moguće da se nakon izvedenih radova rupe javljaju već posle prve kiše, i koliko promila  milimetra  je debeo sloj asfalta koji može da odnese prva kiša?

Umesto što se niška vlast igra parama građana Niša i toleriše  najgori kvalitet izvedenih radova, poštenije bi bilo da na niške kolovoze vrate kaldrmu i granitne kocke, ako ih do sada nisu preprodali a da silne niške botove zaposlene u javnim službama i preduzećima postave kao čuvare pored šahti bez poklopaca. Da građani bar neku korist vide bar do izbora ili  dok ne budu bile izgrađeni svi infrastrukturni projekti koje je obećala gradonačelnica, poput spalionice otpada , fabrike za prečišćavanje otpadnih voda i svih drugih lažnih predizbornih projekata.


#   Niš   saobraćaj   ulice   Dveri   Direkcija za izgradnju   Pariz   Tamara Kerković   saobraćajnice
@SPDveri @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima