Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

ЕУ: Дежер у посети Јужној Србији

rssBookmark and Share

26.10.2012. Izvor:Agencija Tanjug

Шеф Делегације Европске уније у Србији Венсан Дежер започео је јуче дводневну посету Прешеву, Бујановцу и Врању.

ЕУ: Дежер у посети Јужној Србији

Он ће током ове посете обићи више пројеката помоћи грађанима које подржава ЕУ и разговарати с представницима локалних власти.

Дежер ће данас у Прешеву отворити Саветодавну службу за грађане, разговараће са председником општине Рагими Мустафом, а посетиће и Основну школу "Ибрахим Кељменди" у којој је замењена столарија.

Амбасадор ЕУ у Бујановцу ће разговарати с председником општине Нагипом Арифијем, а потом ће се обратити и посланицима локалне самоуправе, најавио је програм "ЕУ прогрес".

Потом ће обићи пројекат "Стварање предуслова за ефикасно просторно планирање кроз успостављање географског информационог система (ГИС)" у оквиру програма "Еxћанге 3" и канцеларију Националног савета албанске националне мањине.

Дежер ће се сутра, другог дана посете, састати с градоначелником Врања Зораном Антићем, посетиће пројекат унапређења електронске управе града, као и радове на изградњи јединственог шалтера за издавање грађевинских дозвола и подршку бизнису.

Амбасадор Дежер предаће уговоре о финансирању 13 пројеката организација цивилног друштва и институција локалних самоуправа, за које средства издвајају Европска унија и Влада Швајцарске преко Програма европског партнерства са општинама "ЕУ прогрес".

Након тога, он ће обићи насеље Ћошка, у којем се уз подршку ЕУ реализује увођења уличне водоводне мреже а потом ће посетити врањски "Бизнис инкубатор центар" и означити почетак радова на изградњи трафостанице у селу Требешиње.

Програм "ЕУ прогрес" има за циљ да подржи развој 25 општина јужне и југозападне Србије, подсећа се у саопштењу. За реализацију тог програма ЕУ ће издвојити 14,1 милион евра, Влада Швајцарске 2,5 милиона, а Влада Србије учествује са 1,5 милиона евра.


#   ЕУ
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима