Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Газета блиц: Макрон жестоко напао Харадинаја у Берлину

Bookmark and Share

Берлин 30.04.2019. РТС, GAZETABLIC.COM

Косовски премијер Рамуш Харадинај и француски председник Емануел Макрон жестоко су се сукобили на састанку у Берлину, пише приштинска "Газета блиц".

Поздрав Макрона и Харадинаја уочи састанка
Поздрав Макрона и Харадинаја уочи састанка

Извори Газете блиц наводе да је на јучерашњем састанку у Берлину дошло до сукоба између Макрона и Харадинаја због приштинске таксе од 100 одсто.

"Иако видео-снимак који је објавио Харадинај показује пријатељски поздрав између њега и француског председника, чини се да није било тако за време састанка", пише Газета блиц.

Према изворима листа, Макрон је напао Харадинаја рекавши да су таксе узрок прекида дијалога између Београда и Приштине. Чак је, наводи се, Макрон у једном тренутку директно указао на Харадинаја.

Чак и када је Тачи преузео реч, било је напетости, пише лист.

Тачи је више пута критиковао Европску унију током састанка, посебно због либерализације визног режима.

Косовски председник је уочи састанка најавио да ће затражити припајање "прешевске долине" Косову. Он, међутим, то није ни споменуо пред француским председником и немачком канцеларком, пише Газета блиц.

Председник Александар Вучић рекао је да је делегација Србије имала серију тешких састанака у Берлину, истичући да Београд у овом тренутку нема партнера за озбиљан и одговоран дијалог.


#   Александар Вучић   Косово и Метохија   Берлин   Француска   Рамуш Харадинај   Емануел Макрон
@avucic @haradinajramush @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима