Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Град Ниш подиже кредит од 340 милиона да исплати дугове

rssBookmark and Share

Ниш 08.03.2013. Izvor: Rts

Градоначелник Ниша Зоран Перишић објаснио да је блокиран рачун за принудну наплату преко кога ради Дирекција за изградњу града, а не рачун града.

Град Ниш подиже кредит од 340 милиона да исплати дугове
Град Ниш подићиће кредит од 340 милиона динара за покривање текуће неликвидности, предлог је Градског већа, а коначну одлуку треба да донесе Скупштина града Ниша. Већници су донели одлуку и о поскупљењу комуналних услуга.

Градоначелник Ниша Зоран Перишић је на седници објаснио да је блокиран рачун за принудну наплату преко кога ради Дирекција за изградњу града, а не рачун града.

Кредит од 340 милиона динара мораће да се врати до 31. децембра 2013. године. После одлуке Скупштине града следи процедура избора банке. У овом тренутку рачун града није блокиран јер је заштићен, ипак градоначелник Ниша је донео одлуку.

Градоначелник Перишић каже да је блокиран рачун за принудну наплату преко кога ради Дирекција за изградњу града, јер су пробијени рокови плаћања за радове на Цркви цар Константин и царица Јелена. Проблем је настао пошто су активиране менице.

Због неусклађивања цена у претходном периоду градски већници донели су одлуку да грејање у Нишу поскупи априла и јула укупно за 25 одсто, да Паркинг сервис повећа цене својих услуга за око 11 одсто, а у два наврата за око девет одсто до краја године поскупеће и димничарске услуге и одвоз смећа.

Градски челници очекују да ће финансијска ситуација бити стабилисана већ за пар дана, а да у овом тренутку буџетски корисници нису угрожени.


#   Ниш   Зоран Перишић   рачуни   Паркинг сервис   Дирекција за изградњу   Скупштина града Ниша   Скупштина града   Цар Константин и Царица Јелена
@ProfdrPerisic @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима