Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Град Ниш задужиће се две милијарде динара

rssBookmark and Share

Ниш 04.02.2015. Јужна Србија Инфо

Градско веће Ниша донело је одлуку да се град Ниш задужи до 1,2 милијарде динара за враћање раније узетих кредита и плус 800 милиона динара за изградњу инфраструктурних објеката.

Град Ниш задужиће се две милијарде динара

Овим кредитом од 800.000 милиона динара биће грађена четири колектора и то, (Хумски, Јужни, Медошевачки и Поповачки), путна инфраструктура, мост на Кутинској реци.

Биће и реконструисана Тврђава, завршен отворени рекреативни базен и санирани затворени базени на „Чаиру“.

Актуелни заменик градоначелника Љубивоје Славковић изјавио је да ће резултати задуживања бити значајни и да ће захваљујући њима Ниш постати највеће градилиште у земљи.

„ Процедура за добијање кредита биће завршена до средине априла, када ће кренути и радови на објектима који су од изузетног значаја за Ниш“, рекао је Славковић.

Градоначелник Ниша др Зоран Перишић подсетио је да је актуелно градско руководство од доласка на власт вратило између 13 и 14 милиона евра кредита које је претходна власт подигла.

„Остаје нам да отплатимо 11 милиона евра кредитних задужења. Кредитом за рефинансирање релаксираћемо градски буџет и одржаћемо финансијску дисциплину“, казао је др Перишић.

Челници града су истакли да ће кредити бити подигнути под повољнијим условима него што је то било ранијих година, са роком отплате од 10 година и грејс периодом од две године.

 

 


#   Ниш   Градско веће   Чаир   Љубивоје Славковић   Зоран Перишић   кредити   репрограм   базени   санација   Нишка тврђава
@ProfdrPerisic @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима