Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Грађани прекинули седницу Скупштине у Медвеђи, бура се не стишава

rssBookmark and Share

Медвеђа 13.01.2015. Југмедиа, Јужна Србија Инфо

После јучерашњег насилног прекида седнице Скупштине општине Медвеђа, на којој за председника општине није изабрана Наташа Филић, стижу оптужбе са обе стране, а опозициона СНС одговорност за евентуалне последице пребацује на државне и локалне власти.

Грађани прекинули седницу Скупштине у Медвеђи, бура се не стишава

„Сва одговорност за будуће догађаје прелази на надлежне државне органе и носиоце власти како у Медвеђи тако и шире јер опозиција предвођена СНС-ом више није у могућности да контролише наступе својих симпатизера као и осталих грађана, јер је Медвеђа доведена захваљујућим овим људима и њиховом раду до нестајања“, наводи се у саопштењу ове странке.

Двадесетак грађана Медвеђе упало је синоћ у зграду Скупштине општине и прекинуло бурну седницу, која је обиловала свађама, увредама и претњама. На тој седници бирани су руководећи скупштински и општински кадрови, месец и по дана после изненадне смрти дугогодишњег председника општине Слободана Драшковића.

За председника Скупштине избран је Горан Ивановић, кандидат владајуће коалиције – Драшковићеве ГГ „Горања Јабланица“ и Партије за демократско деловање Ризе хаљимија, али Наташа Филић, једини кандидат за председника општине из исте коалиције, није добила већину.

„Очигледно је да кандидат за председника општине Медвеђа, г-ђа Наташа Филић, која није успела да обезбеди ни већину у својој одборничкој групи, жели да по сваку цену остане на власти у општини Медвеђа не обазирујући се на став већине грађана општине Медвеђа. Одговорно тврдимо да предложени кандидат нема кредибилитет да руководи општином Медвеђа јер ужива незнатну подршку грађана“, стоји у сапштењу СНС-а у коме се помињу и раније кривићне пријаве, али и пордица Филовићеве.

За Наташу Филић, која је била председник Скупштине општине у три мандата, гласало је 17 одборника на тајном гласању, а 18 је било против.

„Ми смо изразили сумњу да пребојавање гласова није протекло регуларно, па смо тражили да се гласачки листићи извуку из запечаћених коверти и поново преброје. Тада је руља упала у Скупштину. Било је веома мучно и преживела сам велике увреде. Врло личне и на рачун моје породице, моје деце“, жали се Филићева.

Она сматра да окупљање и упад у Скупштину није било спонтано.

„Како је могло да буде спонтано када су руљу предводили чланови СНС-а, а дошли су полуприпити, право из кафане“, тврди Филићева.

ГГ „Горња Јабланица“ има 16 одборника, а њен коалциони партнер ПДД 6. СНС је на локалним изборима освојила 3, али је у међувремену нарасла на 9 одборника јер су јој се прикључила 2 из ДС и 4 одборника из УРС, док су демократе остале са 4 одборника.

Ни Филићева ни припадници СНС-а не знају шта ће десити у настваку седнице, заказане за сутра.

„Ја не зам да ли имам право да се поново кандидујем, али знам да немам више вољу јер осећам веома горак укус у устима“, каже Филићева.

У СНУ-у, се позивају на вољу Медвеђана.

„Народ Медвеђе тражи правду и истину о свим дешавањима у општини протеклих десетак година. Народ Медеђе захтева одговорност за тренутно катастрофално стање у општни“, наводе напредњаци.


#   СНС   Медвеђа   Слободан Драшковић   Наташа Филић     Горан Ивановић   гласачки листић
@sns_srbija @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима