Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Градоначелинк: Моја плата није била сакривена

rssBookmark and Share

24.11.2013. Autor: Tanjug

Градоначелник Ниша Зоран Перишић реаговао је на писање портала "Јужне вести" који га оптужује да није поднео пријаву колику плату прима Агенцији за борбу против корупције.

Градоначелинк: Моја плата није била сакривена

Градоначелник Ниша Зоран Перишић објаснио је данас да његова примања нису била сакривена, али да Агенцији за борбу против корупције није одмах доставио висину примања као градоначелника, јер је скупштински Административни одбор донео ту одлуку после подношења пријаве тој агенцији. "Зато у `ставци плата` на сајту Агенције стоји нула", рекао је Перишић, коментаришући писање поменутог портала да Агенцији није поднео пријаву колику плату прима.

"Тада нисам могао да наведем цифру, јер нисам знао колика ће ми плата бити", објаснио је Перишић и додао да је уредно пријавио своја примања на која је платио и порез на доходак грађана. "Висина моје плате је објављена у билтену Градског већа, а о висини плате одговорио сам и порталу који пише о томе", казао је Перишић.

"Мој пропуст је једино што тај податак који је на више начина био доступан свима нисам и формално доставио Агенцији за борбу против корупије која је до тог податка могла да дође на више начина", напоменуо је нишки градоначелник и додао да ће тај пропуст бити отклоњен.

Градско веће је на данашњој седници донело одлуку о формирању Локалног антикорупцијског форума.

На сајту Агенције за борбу против корупције наведени су износи примања које Перишић остварује као професор на Медицинском факултету и у нишком Клиничком центру.


#   Градско веће   Зоран Перишић   Административни одбор
@ProfdrPerisic @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима