Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

И поред Тадићеве наредбе, СДС остаје заједно у власти са напредњацима у Врању?

rssBookmark and Share

Врање 21.06.2016. РТВ Врање, Јужна Србија Инфо

Предизборне и изборне комбинаторике не ретко збуњују бираче. Ко ће с ким у власт је углавном контроверзна тема, а посебно када на истој страни седе до пре избора супротстављени табори.

И поред Тадићеве наредбе, СДС остаје заједно у власти са напредњацима у Врању?

И за Врањанце је ово занимљиво штиво јер у локалном парламенту који је конституисан недавно подршку напредњацима који имају највише одборничких мандата, дају и одборници СДС-а. Да ли ће тако остати, знаће се ускоро - каже Игор Андонов, сада заменик градоначелника и председник Градског одбора СДС-а.
 
Одлуком председништва странке, Градски одбор СДС-а је распуштен.Таква одлука је донета и у случају Општинског одбора ове странке у Врањској Бањи. Међутим, одборници ове партије су  одлучили да поштују одлуке својих одбора и не одустану од сарадње са Српском напредном странком. За сада све функционише у форми џентлменског споразума али се очекује да коалициони споразум буде и званично потписан.Зато се, каже Андонов, неће одустати од сарадње са Српском напредном странком на локалу.

Андонов је на конститутивној седници локалног парламента изабран за заменика градоначелника.То коалицију СДС-а и СНС-а  у граду чини још извеснијом. У којој форми ће она егзистирати и то би ускоро требало да буде познато.

Председник Социјалдемократске странке (СДС) Борис Тадић, распустио је одборе ове странке у 4 града, међу којима је и Врање. Упркос томе, Андонов каже да неће променити одлуку о коалицији са напредњацима  на локалном нивоу и да Београђани не могу знати шта је најбоље за Врање.  


#   Врање   СНС   Врањска Бања   Борис Тадић   СДС   Градски одбор   избори 2016   Игор Андонов
@sns_srbija @socdemstranka @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима