Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Игор Новаковић: Ја опстајем, а они се мењају!

rssBookmark and Share

06.08.2015. В.Милићевић, Нишке Вести

Функционер СПС и бивши директор Југоистока Игор Новаковић против кога је тужилаштво подигло оптужницу за злоупотребу службеног положаја каже да је његов судски спор чист политички обрачун.

Игор Новаковић: Ја опстајем, а они се мењају!

Он истиче да је био свестан да ће због политичких потеза које је повлачио доћи тренутак када ће се и с њим политички обрачунати. Игор Новаковић је био осумњичен за три кривична дела, да би тужилаштво одустало од два и подигло оптужницу за једно. Бивши директор Југоистока каже да је од самог почетка било јасно да у његовим кривичним пријавама није било елемената кривичног дела.

 Новаковић није желео да открива имена, али је рекао да неће одустати од политичке борбе и да ће сатисфакцију наћи када одговорни буду тамо где би требало да буду.

“Ја знам да је ово политичка игра и знам ко у њој учествује, и они који учествују знају одлично ко су. Ја сам 24 године у политици и моја породица отприлике на десетак година преживљава ово исто. После свега ја опстајем, а они се мењају”, рекао је Новаковић за Нишке Вести.

Када од 103 сведока 85 кажу да вас не познају, то говори много, каже Новаковић и додаје да ко сматра да ово није политички процес тај је у великој заблуди.

Ја сам довољно млад и немам намере да престанем да се бавим политиком. Бавићу се политиком још сигурно 20 година, и спреман сам да чекам ако треба и тих 20 година на задовољење правде.

Новаковић је најавио да спрема контратужбе, али да је још увек рано да прича о томе. Исиче да има све спремљено, само чека прави политички тренутак.

“По свим конвенцијама светским, Уједињених нација, Европске уније, мени су била угрожена људска права, а за угрожавање тих права и политичку инквизицију неко мора да сноси одговорност. Онај ко ће да сноси одговорност је упознат са том чињеницом”, рекао је Новаковић.

Он додаје да ће тражити новчану одштету коју ће када добије да донира у хуманитарне сврхе. Али то му неће бити довоља сатисфакција.

“Сатисфакцију ћу наћи када одговорни за ово буду тамо где би требало да буду. Ово ће бити “н-та” гарнитура коју ћу ја испратити у политичку прошлост”, исакао је Новаковић за наш портал.

Високи функционер СПС-а каже да неће одустати од политичке борбе и док год има подршку бавиће се политичким радом.

Када од 103 сведока 85 кажу да вас не познају, то говори много.

"Ко сматра да ово није политички процес тај је у дебелој заблуди и ово није једини политички процес. Ја сам и раније упозоравао на то, али нажалост ситуација је таква да такви процеси нису присутни само у политици него и у привреди, овде има много људи који осећају политичке притиске и који су пропатили због политике која је вођена у задње време", рекао је Новаковић.

Новаковић и још пет особа ухапшени су почетком године због, како је саопстила полиција, сумњи да су намештали тендер и извлачили новац преко две фантомске фирме, а све за време док је Новаковић био директор Југоистока. Заједно са Новаковићем, приведени су и директори птредузећа ЦИМ Група Предраг Стоиљковић и Братислав Стоиљковић, као шеф кабинета Игора Новаковића, Предраг Влајковић. Новаковић се теретио и за препродају телефона набављених преко Телекома као и за махинације са аутомобилима, али је тужилаштво одбацило ове оптужбе.


#   СПС   Југоисток   Игор Новаковић   Предраг Влајковић   оптужница   људска права   политика   Нишке вести   ЦИМ Група
@socijalisti @EDJugoistok @redinmind @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима