Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Јавна предузећа повећала плате због најаве смањења плата у јавном сектору

Bookmark and Share

18.09.2014. Танјуг, Б92

Шеф посланичке групе СНС у парламенту Зоран Бабић изјавио је да су нека јавна предузећа, на најаву смањења плата, пожурила да подигну плате.

Јавна предузећа повећала плате због најаве смањења плата у јавном сектору

"Имамо сада, у претходним месецима када смо најавили да се ради Закон о платним разредима и да ће бити неког смањења плата у јавном сектору, да су неки у јавним предузећима брже-боље подигли плате за те проценте за које ће бити смањене", рекао је Бабић на јагодинској телевизији "Палма плус".

Нисмо деца, и ми не радимо све ово да бисмо некога оставили без плате, на овај начин хоћемо да смањимо трошкове, да стабилизујемо јавне финансије, да обезбедимо бољи живот грађана Србије. Не треба нам грчки сценарио или банкрот за две године, ако би сада забили главу у песак, истакао је Бабић.

Он је оценио да "цела држава има проблем са великим дефицитом, стање у јавним финансијама је катастрофално, стање у јавним финансијама је продукт једне неодговорне политике која је вођена годинама уназад, продукт популистичке политике".

"У јавним предузећима су плате од 2008. до 2012. порасле за 68 одсто а да није било никаквог привредног раста, трошкови су намиривани задуживњем, и то јако скупим задуживањем", рекао је Бабић. Он је додао и да су пензије подигнуте за 72 одсто "а опет због политичких игранки и добијања поена, добијања избора и формирања неких влада".

"Нама следи рез, следи смањење трошкова, и прво смо почели од Владе, Скупштине од политичара, државне управе. Да ли ће то бити довољно, нисам сигуран", навео је Бабић и додао: "Жестоко се боримо да се ови проблеми не прелију на плате и пензије, употребићемо све могуће мере да смањење буде минимално."


#   јавна предузећа   плате   дефицит   Зоран Бабић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима