Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Јовановић: Хала чека Ђоковића!

rssBookmark and Share

29.01.2017. Јужна Србија Инфо

„И поред критика бившег градоначелника на рачун реконструисане хале „Чаир“ и изграђеног стадиона, као што видимо, нишка хала спортова спремна је да дочека највеће спортске догађаје као што је Дејвис куп. Ми смо поносни на то“, каже Бранислав Јовановић, одборник коалиције „Ниш, мој град“ у Скупштини Града Ниша.

Фото: Б. Јовановић
Фото: Б. Јовановић

Он каже да је најбољи доказ неспособности претходне локалне власти западна трибина стадиона „Чаир“ која је окована ледом, како преносе медији. 

„Наша слика је источна трибина према Клиничком центру, она блиста, а западна трибина у хаосу и окована сантама леда говори све о бившој локалној власти. У томе се ми разликујемо, као и у много чему другом“, истиче Јовановић и додаје да је у време док је он учествовао у локалној власти изграђен, између осталог, и комфорни стадион са велелепном фасадом.

Јовановић каже да је било доста критика претходног градоначелника на рачун ових објеката који је и обавестио нишку јавност да ће изаћи са наводним злоупотребама око изградње хале и стадиона, око градских станова, као и да ће обелоданити финансирање неких странака из буџета нишког Аеродрома.

„Међутим, од свега тога ништа. То је била празна предизборна прича од стране нестручних и неспособних људи који су упропастили овај град. Ми смо били и за изградњу Арене са 10.000 места, али је и ова реконструкција хале велики успех јер су и стадион и хала грађени са пола пара из републичке касе“, објашњава Јовановић.

Он наглашава да је последњи тренутак да се спаси то што се спасити може, јер најбољи пример каква је ситуација у граду, је масовни одлазак наших младих људи у Словачку где, како тврди, раде за око 600 евра иако је Словачка некада била много иза Србије.

„Постали смо најамни радници Словачкој, као и Турцима где људи раде за око 20.000 динара у њиховој фабрици у Нишу. То је најбољи одраз стања у граду и друштву“, каже он и додаје:

Напомињем још једном да се спорт у граду не воли речима него делима и изградњом инфраструктурних објеката. Није битно ко за кога навија него шта конкретно својим делима доприноси нишком спорту.“

Он подсећа да је у време док је учествовао у градској власти урађен стадион, хала, спортски центар „Душко Радовић“, травнати терени, балон сале, терени од вештачке траве као и спортске сале, али од тога у претходне четири године ништа.

„Апелујемо на садашњег градоначелника Ниша, који је показао жељу за променама набоље, да под хитно зарад интереса града окупи све људе који мисле добро овом граду, стручну јавност, опозиционе странке, невладине организације, синдикате и да чује и другачије мишљење, јер једноумље никоме ништа добро није донело, само се ствара жабокречина“, закључује Јовановић. 

 


#   Новак Ђоковић   Бранислав Јовановић   спортски центар   градска власт   Коалиција Ниш мој град   Чаир СЦ   Душко Радовић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима