Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Јовановић: Талас отпуштања у нишким фабрикама!

rssBookmark and Share

04.06.2017. Јужна Србија Инфо

"Још октобра 2015.године приликом продаје „Нишке млекаре“ „Имлеку“ говорили смо да ће доћи до отпуштања радника и да ће простор ове фабрике постати магацински као и да ће многи мањи кооперанти тадашње „Нишке млекаре“ и добављачи остати без посла", реко је између осталог Јовановић.

Јовановић: Талас отпуштања у нишким фабрикама!

То се ево после извесног времена и обистинило и тренутно у „Нишкој млекари“ од некада 300 запослених ради свега двадесетак производних радника, према писању медија, са тенденцијом да се и то угаси“, каже Бранислав Јовановић, одборник коалиције „Ниш, мој град“ у Скупштини Града Ниша. 

Он подсећа да ово није издвојен случај и напомиње да је такође 2012. године апеловао на тадашњу владу да нешто предузме, да предстоји гашење „Вагонке“ и „Локомотиве“ у оквиру Машинске индустрије, што се већ наредне 2013.године и обистинило, па је близу 600 радника остало без посла. 

„Према најновијим сазнањима највећа путарска фирма која је до скоро радила у граду и региону је пред гашењем и отпуштено је близу 150 радника. Тако са једне стране имамо наговештаје да ће средином јуна бити отварање нових радних места у „Леонију“, али се то није десило, а са друге стране имамо отпуштања у овим фирмама“, објашњава Јовановић и додаје да ни у нишком „Вулкану“ није ништа боља ситуација.

„Тражимо од градског руководства да провери податак до кога смо дошли да у „Вулкану“ од 230 радника ради тренутно њих педесетак и то путем уговора који се продужавају на по 30 дана и да о томе обавести јавност. Ради се о масовном отпуштању људи у нишким фирмама. Надамо се да ће градска власт нешто предузети, јер смо раније већ указивали на ове проблеме“, закључује Јовановић.

 


#   Бранислав Јовановић   Вагонка   отпуштања   градска власт   МИН Локомотива   без посла   Нишка млекара   Коалиција Ниш мој град
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима