Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Јовановић: Прво улажу 6.000 евра по раднику, а онда гасе фабрике!

rssBookmark and Share

26.06.2017. Јужна Србија Инфо

"На претходној седници Скупштине Града Ниша поставио сам питање шта ће градска власт предузети поводом све чешћег гашења нишких фирми", изјавио је између осталог Јовановић.

Фото: Agro DAN
Фото: Agro DAN

Јовановић даље наставља....

"У прошлом мандату тако је било са “Вагонком” и “Локомотивом” где је 600 радника изгубило посао, а сада имамо пример Нишке млекаре где је од 300 остало још двадесетак производних радника”, каже Бранислав Јовановић, одборник коалиције “Ниш, мој град” у Скупштини Града Ниша.

Он напомиње да је пре неколико година држава уложила у Нишку млекару 580.000 евра, отворила 52 нова радна места и дала 6.000 евра по сваком новом радном месту јер било је интенција да поред страних и домаће фирме добијају подстицај.

“Онда је отворен погон у Сврљигу где је Нишка млекара снабдевена квалитетним млеком и престало се са увозом млека из Војводине и других делова југа Србије”, подсећа Јовановић.

Он пита челнике Града Ниша да ли ће спречити да Нишка млекара постане магацински простор.

“Такође тражим проверу података и одговор на питање, да ли је тачно да је у нишком “Вулкану” од 230 производних радника остало њих педесетак и двадесет у режији, а сваког месеца им се продужавају уговори и раде у врло лошим условима? Да ли плату примају преко уговора који се склапају и обнављају сваког месеца? Ради се о познатој нишкој фирми и џабе ангажовање на отварању нових радних места кад се већ постојећа гасе”, закључује Јовановић.
Област са прилозима


#   Бранислав Јовановић   радна места   Вагонка   Нишка млекара   Коалиција Ниш мој град
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима