Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Јовановић: Потребан нам је мир и излаз из беде

rssBookmark and Share

Ниш 02.03.2014. Танјуг

Председник ЛДП Чедомир Јовановић изјавио је данас у Нишу да у Србији неће и не сме бити немира попут оних у Украјини или БиХ, јер постоји излаз из беде.

Јовановић: Потребан нам је мир и излаз из беде

На беду су грађани били осуђени због лоше политике која се годинама водила, а излаз је у политици коју нуди ЛДП, каже Јовановић.

"Само у миру нешто можете да створите, да покренете фабрике које су стале, јер реда и мира није било. Само у миру можемо поново да подижемо школе и факултете, јер су стали и пропали у немиру. Само у миру можемо опет да обновимо болнице. Само у миру Србија може да ради", рекао је Јовановић у Нишу.

У Србији, према његовим речима, коначно мора стасати генерација која ће за себе моћи да каже да је рођена и да живи у миру.

Лидер ЛДП-а је истакао да је Ниш пропао због погрешне политике која своје упориште има у Београду и да је неопходно да сви што пре крену у посао који се мора урадити у Србији.

"Гласајте за ЛДП и већ 17. марта почните од Ниша да правите град који ће бити вредан колико су вредни најбољи у њему. Ако од другог зависи, а не од вас, ваш град ће бити несигуран као што је несигуран и мој. Оно што желим вашој деци тражим за своју децу у Београду, па нека Нишлије бирају првог човека нишке полиције, Београђани првог човека београдске полиције, Новосађани првог човека своје полиције, и школа, универзитета и председника суда, па ће тада бити реда", казао је председник ЛДП.

Јовановић је, настављајући полемику са лидером СПС Ивицом Дачићем и председником Нове демократске странке Борисом Тадићем, рекао да та странка неће учествовати у великој коалицији какву замишљају Дачић и Тадић.

"Да смо хтели са једним и са другим не бих био овде данас пред вама и не бих могао да вам кажем - Србијо, време је. За кога? За овог Дачића што 25 година није стигао да уради оно што треба да ради, а урадио је све што не сме да се ради? Или за овог другог, Тадића, који се с њим помирио, зато што другачије на трон није могао да дође? Од 2008. године уништава ову земљу више и теже него сви пре њега, пропушта шансу за шансом", рекао је Јовановић.

Листа "Чедомир Јовановић - ЛДП, БДЗС, СДУ", ће на предстојећим парламентарним изборима наступити под редним бројем 4.


#   Ниш   избори   ЛДП   избори 2014   Чедомир Јовановић
@ldp @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима