Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Јовановић-Ристић: Нишка власт без идеја и стручности

rssBookmark and Share

Ниш 08.11.2015. Јужна Србија Инфо

Реконструкција купалишног комплекса у „Чаиру“ кошта 80 милиона, а ми смо изградили, у прошлом сазиву, цео нов олимпијски базен отвореног типа са трибинама са 75 милиона динара, рекао између осталог Бранислав Јовановић на заједничкој конфернцији за новинаре нишког НПС и ЗЗС-а.

Јовановић-Ристић: Нишка власт без идеја и стручности

"Потпуно је фрапантно да реконструкција купалишног комплекса у „Чаиру“ кошта 80 милиона динара и то новцем кредита на име инвестиционог и текућег одржавања, док смо ми у претходном мандату изградили нов олимписјки базен отвореног типа са трибинама са 75 милиона динара, наравно парама Републике. Међутим, за челнике Ниша  новац из републичке касе је мисаона именица, јер  кад оду за Београд баве се искључиво функцијама, а специјалитет челника Града је очигледно задуживање", рекао је лидер Народног покрета Србије у Нишу, Бранислав Јовановић на заједничкој конференцији за новинаре са странком Заједно за Србију и додао да ове две политичке опције нису против реконструкције базена јер је овај купалишни комплекс реконструисан још пре 25 година већ сматрају да је реконструкција могла да се заврши и са много мање новца.

Фото: superadio.rs

"Напомињем да смо за мањи новац из темеља изградили потпуно нов олимпијски базен отвореног типа са трибинама. Квалитет радова на овом базену је најбоље потврђен тиме што је баш ту одиграна светска лига у ватерполу што доказује квалитет и функционалност овог објекта",објашњава Јовановић који додаје да је фрапантно и то да мини аква парк ради фирма из Соко Бање поред толико извођача из Ниша.

Он подсећа да је почетак изградње аква парка требао да буде још пре две и по године кад су и започети радови.

"Тада је изграђена шкољка тог базена у оквиру мини аква парка, обезбедили смо папире у Дирекцији за изградњу града, а ја сам лично дао идеју за ту изградњу, али радови су конзервирани две и по године због одлуке градоначелника код кога се касније  јавила сумња на квалитет тог конзервираног објекта, али наравно да је то све у реду. Па, они нису дали ниједну идеју ни за један инфраструктурни објекат који се ради и који је урађен. Не само да нису стручни, него немају ниједну једину идеју", каже лидер нишког Народног покрета Србије који пита:

"Зашто је уопште конзервиран тај мини аква парк или тај рекреациони базен? Зашто се није наставило са тим радовима?"

Јовановић је подсетио и то да изградња није стала само када је овај објекат у питању.
„Стали су радови и на завршетку Официрског дома, на изградњи канализационе мреже Виногради и Ниш је требао да добије мини аква парк још пре две и по или три године да радови на том објекту нису стали из мени непознатих разлога. Градоначелник је све ове радове зауставио, све што се ради у граду он потписује иницијативу. Зашто није потписао иницијативу да се заврше ови објекти? Они стоје и нагриза их „зуб“ времена само зато што је то био нечији ћеф и нечија лична одлука. Иначе смо сву потребну документацију обезбедили још пре три године за све ове објекте на моју идеју“, истиче први човек НПС-а у Нишу и додаје:

„За све ове објекте узет је кредит док смо ми на сасвим другачији начин финансирали капиталне објекте, а то је из Националног инвестиционог плана из буџета Републике. Ова локална власт је урадила три и по улице за цео мандат и то парама из кредита од 400 милиона динара који су узели.“

Потпредседник странке Заједно за Србију, Бошко Ристић позвао је државу да има одговорнији однос према старијој популацији у Србији јер према статистичким подацима наша земља има 1.251.000 становника старијих од 65 година, а тај  податак, како каже, сврстава Србију у земље које имају епитет „смежураног“ друштва.

„Држава уопште не води рачуна о старијим грађанима Србије, напротив она их злоупотребљава и искоришћава тако што им смањује пензије, не улаже довољно у геронто центре, у центре за дружење и боравак старијих, али и у кадрове који би пружили потпунију негу и здравствену заштиту у свим видовима институција пружања здравствене заштите“, каже Ристић.

Он каже да ове две политичке опције сматрају  да ПУПС као партија не врши своју улогу и политичку функцију на начин који би штитио интересе пензионера и старијих особа у Србији.

„То се види из њиховог понашања у Парламенту где њихови посланици ћуте, нису поднели ниједну иницијативу и воде рачуна само о сопственом интересу. Због тога су се они појавили у толикој мери у свим медијима у Србији који указују на потпуни недостатак активности представника ПУПС-а у Парламенту и уопште у јавности“, истиче Ристић.
Он напомиње да држава мора да покрене иницијативу како би се што више улагало у институције које врше заштиту интереса старих, а да спречи злоупотребе као што је повећање трошкова који посебно оптерећују старе као што је наплата паркирања у Клиничком центру у Нишу.

„Улаз се наплаћује 200 динара, иако није видно истакнуто под којим условима се ослобађате те обавезе. Зато ми желимо да упутимо Клиничком центру позив да преиспита своју одлуку о начину паркирања и наплате уколико не буде тако обавестићемо Заштитника грађана и Удружење потрошача да реагују у складу са законом“, закључује потпредседник ЗЗС. 


#   Ниш   Београд   Чаир   Бошко Ристић   Бранислав Јовановић   реконструкција   медији   политика   конференција   базени   НПС Народни покрет Србије   критика   Заједно за Србију
@ZajednoZaSrbiju @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима