Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

ДС: Нереални извештаји о расту индустријске производње

rssBookmark and Share

Ниш 21.11.2015. Градски одбор ДС Ниш

Демократска странка је на конференцији за медије, одржаној 19.11.2015. године и просторијама градског одбора, имала две теме.

ДС: Нереални извештаји о расту индустријске производње

О паду индустријске производње у Нишу говорио је Миодраг Станковић, председник Градског одбора Демократске странке у Нишу, а о актуелним дешавањима у Скупштини Града говорио је Владимир Домазет, председник Политичког савета Градског одбора ДС у Нишу и члан Главног одбора ДС-а.

„Саопштење које је издала Управа за привреду, одрживи развој и заштиту животне средине о расту индустријске производње у Нишу, представља још један пример злоупотребе и кршења свих норми, али и покушај обмањивања грађана Ниша.

Зар власт у Нишу заиста уме само да преписује, како туђе, тако сада и своје извештаје?

Зар не увиђа да је само летимичан поглед у документе које обзнањује, довољан да и лаик закључи да су извештаји просто преписани и представљени као актуелни?

Довољно је само делимично упоредити податке нереалних извештаја за период април-јун 2015 са подацима за септембар 2015 и одмах се може видети да су подаци идентични у оба извештаја што показује да је извештај за септембар преписан извештај из претходног периода.

Оваквим извештајима, којима се жели прикрити катастрофално стање у индустријској производњи у Нишу, када знамо да осим неколико приватних фирми које се боре за свој опстанак и којима треба одати признање да то још увек и успевају у оваквим околностима, и нема других производних фирми, поставља се питање да ли је надлежна Управа радила у складу са правилима струке или је радила по налогу неспособног руководства града?

О каквом индустријском расту се може говорити када је према званичном извештају Националне службе за запошљавање за септембар само у том месецу 2.299 новопријављених лица од чега је 1.054 жена?

Довољно је само осврнути се око себе и видећемо да је Ниш сваким даном у све тежој ситуацији а неко покушава да нас убеди да нам је све боље и боље.
Да ли разлоге за пропаст града треба тражити и у неспособности руководства града да за четири године донесу планове развоја и друге урбанистичке планове?

Четири године они то не доносе и питамо да ли је и за то крива претходна власт?

Демократска странка предлаже да руководство града оличено у представницима СНС престане са препуцавањима и оптужбама да су сви други осим њих криви што су за четири године успели да упропасте све што је деценијама пре њих стварано у овом граду, и да најзад учине нешто како би макар мало поправили лоше стање за које су сами одговорни.

Неопходно је да се Слободна зона Југ, коју су угасили, поново активира како би се створили додатни, повољнији услови за долазак нових инвеститора и отварање нових радних места и реално и стварно повећање индустријске производње.

Потребно је оспособити и Бизнис инкубатор центар и омогућити отварање, раст и развој малих фирми.

Потребно је да својим ауторитетом и угледом, уколико га уопште и имају у СНС и код оних који о томе одлучују, захтевају да републичка власт посвети више пажње Нишу и уопште јужној Србији, јер и овде је део Србије и није Србија само Београд.

Срамота је да ресорни министар у Нишу каже да републичка Влада неће финансирати Технолошки парк који треба да буде окосница развоја, и који треба да омогући да млади, паметни и способни људи који се школују на факултетима Униврзитета у Нишу, могу своје знање да на најбољи начин ставе у функцију развоја привреде, града, региона.

Демократска странка је својим Програмом “Ниш заслужује боље” припремила и предложила низ мера које имају за циљ повећање индустријске производње и раст и развој привреде у Нишу уопште па и саме Србије.

Време је за промене, ЈЕР НИШ ЗАСЛУЖУЈЕ БОЛјЕ“ – изјавио је Миодраг Станковић, председник Градског одбора Демократске странке у Нишу.

„Исти они против којих је Демократска странка на јучерашњи дан пре 19 година и започела политичку борбу, због манипулација и медијског мрака, јучерасњом седницом Скупштине града Ниша су показали да се нимало нису променили иако се стално труде да се тако представе. Чак напротив спремни су да поново врате Србију и Ниш у 90 године, у време цензуре и медијског мрака, како би могли да раде шта хоће, не питајући грађане да ли су они за то. Локална власт у Нишу је своју неспособност хтела да сакрије неемитовањем директног преноса седнице Скупштине града и одлагањем усвајања докумената баш за ту седницу, јер није нормално да се програми рада установа за 2015 годину усвајају у новембру 2015 године нити да се трећи ребаланс буџета усваја далеко од очију грађана. Демократска странка се најоштрије противи оваквим мутним радњама и захтева да неспособна градска власт под хитно положи рачуне пред грађанима и грађанкама Ниша.

Оно што градска власт ради у Скупштини града онемогућавањем преноса седница, је покушај да се грађани лише права да прате преносе, да се користи одсуство преноса, да се за непуних два сата пређе 20, 30 тачака, без присуства опозиционих одборника, да се усвајају планови развоја јавних предузећа за ову годину, сада крајем новембра, уместо за следећу 2016. годину.

Очигледно је да ова градска власт треба да буде промењена и надам се да ће грађани Ниша на предстојећим изборима знати да направе прави избор – закључио је Владимир Домазет, председник Политичког савета Градског одбора ДС у Нишу и члан Главног одбора ДС-а.

       
 

 


#   Ниш   ДС   слободна зона   Миодраг Станковић   градска власт   Управа за привреду   технолошки парк   Владимир Домазет   одрживи развој
@demokrate @Mikica_S @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима