Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Локално руководство чисти Куршумлију

rssBookmark and Share

Куршумлија 31.08.2012. Autor : Agencija TANJUG

Комплетно руководство Скупштине општине Куршумлија, на челу са председником општине Родољубом Видићем, данас се укључило у акцију чишћења Куршумлије, како би се град што боље уредио, док су радници који су предходни дан чистили град сада у својим канцеларијама.

Локално руководство чисти Куршумлију

Руководству су се добровољно придружили и сви запослени и директори свих јавних предузећа у општини Куршумлија.

"Једини циљ целе акције коју спроводимо јесте да се наш град очисти од смећа и уреди, јер чистоћа је пола здравља", рекао је Танјугу заменик председника скупштине Зоран Стошић (ДСС).

Он је истако да локална самоуправа ниједног тренутка никога није приморавала на било какве "принудне" радове, како то тврде поједини радници, који се, према Стошићевим речима, сами јавно изјашњавају да су чланови појединих политичких странака.

Акција чишћења града траје већ око месец дана, а према речима надлежних трајаће све до краја септембра.

Град је већ видно очишћењен на одушевљење свих грађана, али и туриста како из Србије тако и иностранства, који свој боравак у Ђавољој вароши искористе да организовано посете Куршумлију која полако али сигурно добија нов изглед.

"Одушевљена сам. Сво смеће које је било поред реке Топлице пре само пар месеци када сам долазила овде сада је уклоњено, град је сређенији и то је за сваку похвалу, јер је било много смећа на све стране, а највише поред река", казала је Танјугу Стефанија Тимотијевић (19) из Русије, која у Куршмији борави од скоро.

Шеф Одсека инспекције рада за Топлички округ Новица Петковић казао је Танјугу да је та инспекција утврдила да у општини Куршумлија није било никавих "принудних" радова, о чему ће почетком наредне недеље писмено известити и заштитника грађана Сашу Јанковића који је то тражио.

"Све је то на добровољној бази, чак су и директори предузећа учествовали у тим пословима. Инспекторка која ради на том случају и која је била на лицу места, казала ми је да нема апсолутно никаквих проблема и да ће у свом писменом извештају који ће почетком недеље доставити заштитниуку грађана Саши Јанковићу, то и пренети", рекао је Танјугу Петковић.

Он је подсетио да нико од радника, чија су права наводно повређена, није званично затражио заштиту инспекције рада, нити су тој надлежној инспекцији уложили било какву жалбу, те је инспекција у овом случају поступала по налогу заштитника грађана.


#   Куршумлија   Топлички округ   Зоран Стошић   локална самоуправа
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима