Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Милија Милетић: Нишки аеродром развојна шанса за Сврљиг

rssBookmark and Share

Ниш 21.05.2015. Сврљишке новине, Јужна Србија Инфо

Нишки аеродром је развојна шанса за Ниш, али и за општину Сврљиг, Књажевац, Гаџин Хан, Белу Паланку, Бабушницу и осталу територију југоисточне Србије, рекао је Милетић за скупштинском говорницом на седници Народне Скупштине.

Милија Милетић, Фото архива: www.svrljig.info
Милија Милетић, Фото архива: www.svrljig.info

На седници која је одржана 19. маја усвајао се “Закон о изменама и допунама Закона о ваздушном саобраћају“, па је тим поводом народни посланик Милија Милетић затражио да се подржи Закон који ће омогућити да аеродром у Нишу „Константин Велики“, али и остали аеродроми бити у функцији.

На тај начин имамо велике шансе да побољшамо и пољопривредну производњу и туризам, јер сви знамо да је од аеродром у Нишу до Бабиног Зуба 60 километара. Због тога морамо још више да улажемо у нишки аеродром, јер на тај начин помажемо и развој пољопривреде, развој туризма и целокупни развој југоисточне Србије. То важи и за остале аеродроме, рекао је Милетић.

Милетић је искористио прилику и јавно се захвалио Влади Републике Србије и Министарству саобраћаја, а нарочити министарки и потпредседници Владе Зорани Михајловић за несебичну подршку у решавању свих затечених проблема на аеродрому у Нишу.

Захваљујући Стратегији развоја ваздушног саобраћаја овог министарства, аеродром у Нишу се тренутно опрема са најсавременијом опремом за слетање авиона и до краја следеће године ће ова опрема бити у пуној функцији. Вредност ове инвестиције вишемилионска, рекао је Милетић.

Он је са говорнице упутио пуну подршку напорима руководства аеродрома Ниш и свим запосленим у овом предузећу, као и на аеродрому „Никола Тесла“ који је у више наврата у последњих годину дана донирао преко потребну опрему са специјалним возилима за одржавање писте и авиона.


#   Ниш   Сврљиг   Милија Милетић     инвестиције   аеродром   аеродром Константин Велики   Скупштина Србије   шанса   Никола Тесла
@NisAirport @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима