Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Министар: Обустава наставе- противзаконита

rssBookmark and Share

Куршумлија 12.12.2014. Јужна Србија Инфо/Бета

Министар просвете Срђан Вербић поново је данас приликом посете Куршумлији оценио да је обустава наставе коју најављују синдикати просветних радника, противзаконита.

Министар: Обустава наставе- противзаконита

"Договор с неким ко најављује борбу против закона, није могућ. Договараћемо се само за оно што је у оквиру закона", казао је Вербић новинарима приликом посете Куршумлији.

Синдикати просветних радника најављују целодневну обуставу наставе 22. децембра, а у међувремену штрајкују у законским оквирима, скраћењем часова на 30 минута. 

Просветари траже да буду изузети од смањења плата у јавном сектору, а из владе тврде да је тај захтев немогуће остварити. 

Упоредо са штрајком трају преговори о посебном колективном уговору за наредну годину, а просветари траже и да се орочи уређење платних разреда у јавном сектору. Тиме би, како тврде, биле искључене ситуације да наставници, с високом стручном спремом, буду мање плаћени од возача у појединим државним службама. 

Позив просветним радницима да 22. децембра потпуно обуставе наставу представља вид грађанске непослушности кажу из Уније синдиката просветних радника Србије. 

Помоћница министра просвете Зорана Лужанин рекла је данас да би потпуна обустава рада у школама била кршење закона и да ученици не би смели да испаштају због протеста наставника.


#   Куршумлија   просвета   штрајк   Срђан Вербић   Зорана Лужанин
@sverbic @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима