Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Мирослав Антовић изабран за новог градоначелника Прокупља, одборници ССП изашли са седнице, ПОКС-НАДА уздржани..

rssBookmark and Share

Прокупље 11.02.2024. З. Стојнић, Јужна Србија Инфо

На седници Скупштине Града Прокупља одржаној 9. фебруара, другој по реду у новом сазиву, изабран је нови градоначелник са мандатом од четири године.На предлог Српске напредне странке (СНС), која има већину у локалном парламенту, Мирослав Антовић иначе бивши заменик, је изабран за новог градоначелника највеће града у Топлици.

Фото: Град Прокупље
Фото: Град Прокупље

На седници Скупштине Града Прокупља, која је била друга по реду у новом сазиву, донете су важне одлуке о локалној администрацији и руководству града.

На предлог Српске напредне странке (СНС), која има већину у локалном парламенту, Мирослав Антовић је изабран за новог градоначелника са мандатом од четири године. Антовић, дипломирани мастер демограф, преузео је вођење града са циљем наставка и унапређења програма и пројеката започетих у претходном периоду.

Антовић из Српске напредне странке изабран је за новог градоначелника са подршком већине од 39 од 48 присутних одборника.

Већину су чинили одборници СНС-а и Социјалистичке партије Србије, док су Демократска странка били против избора. Одборници са листе Странке слободе и правде напустили су салу током гласања, док су одборници Заветника и Покс-Нада били уздржани. 

За заменика градоначелника изабран је др Марко Костадиновић, који је по струци стоматолог. Такође, формирано је ново Градско веће које ће радити на развоју града у наредном периоду. Чланови Градског већа су Сњежана Лукић Ракочац, Иван Петровић, Ана Радојевић Лазић, Дејан Живковић, Владица Младеновић, Александар Петковић, Добрила Ранђеловић, Симон Симоновић и Марко Симић.

Нови градоначелник, Мирослав Антовић, истакао је достигнућа претходне администрације и планове за будућност града. Посебно је нагласио важне пројекте као што су изградња Здравственог центра, новог вртића и пијаце, као и реновирање школа. Његов говор са скупштинске говорнице био је прилика да се подсете грађани на постигнуте резултате и да се најаве нове инвестиције које ће додатно унапредити квалитет живота у Прокупљу.

Међутим, било је и реаговања и примедби опозиционих одборника. Председник Привременог органа града Прокупља, Милан Аранђеловић, одговорио је на ове критике истичући подршку коју је СНС добио на претходним изборима. Нагласио је да је избор новог руководства града одраз воље грађана, те да је ово добра прилика да се настави са квалитетним програмима и пројектима.

На трећој седници Скупштине Града Прокупља, која је такође одржана 9.фебруара, донето је решење о престанку мандата директора Туристичке организације Града Прокупља, Симона Симоновића. За његовог наследника изабран је Милан Аранђеловић, који је до сада обављао функцију председника Привременог органа града Прокупља. Ова одлука део је промена у руководству града, које је уследило након избора новог градоначелника и формирања новог Градског већа. Такође, усвојена је одлука о расписивању јавног конкурса за избор директора Јавног предузећа за урбанизам и уређење Града Прокупља, као и Јавног комуналног предузећа "Градски водовод".

Ове одлуке су кораци ка формирању нове управљачке структуре у Прокупљу, која ће имати задатак да спроведе планове за развој града и унапређење животних услова грађана.


#   Прокупље   СНС   Милан Аранђеловић   избори 2023   Мирослав Антовић градоначелник
@sns_srbija @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима