Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Младеновић: Пословање у Владичином Хану стабилно

rssBookmark and Share

Владичин Хан 29.12.2016. РТВ, ЈСИ

Председник општине Владичин Хан, Горан Младеновић, приредио је пријем за новинаре из редакција Пчињског и Јабланичког округа.

Горан Младеновић, Фото архива Инфо-Г
Горан Младеновић, Фото архива Инфо-Г

На редовној годишњој конференцији председник општине Владичин Хан Горан Младеновић презентовао је шта је све урађено у 2016.години. Велики број инвестиционих пројеката, улагања у путну инфраструктуру, а посебно у оживљавање привреде кроз отварање компаније “Теклас” и упошљавање око 250 радника обележили су 2016. годину.

Буџет за 2017.годину износи 785 милиона динара и никада није био већи. Приоритет у развоју идуће године биће оживљавање привреде, смањење незапослености, путна инфраструктура, развој пољопривреде. За сада нема вишка запослених у општинској управи и јавним предузећима. Година се завршава са суфицитом од 125 милиона динара. Сва дуговања из ранијег периода су измирена па је то, према речима председника општине  добар темељ да се праве нови планови.

"Владичин Хан је успео да се у потпуности раздужи и ослободи духова прошлости. Да смањи обавезе које су нас притискале по основу кредита и према добављачима", рекао је Горан Младеновић.

Владичин Хан, пријем за новинаре, Фото Чале

За један од најзначајнијих пројеката у прошлој години сматра се отварање компаније Теклас и упошљавање око 200 радника. Менаџмент фабрике најавио је да ће на пролеће још 300 незапослених добити посао.

Много је новца уложено у путну инфраструктуру, изградњу фискултурне сале, реализацију комуналног програма, подстицај пољопривредницима.

Младеновић каже да ће средства која преносе из 2016. бити додатна енергија за релизацију још већих инвестиција. То је био и један од разлога што нису тражили новац од републике из буџетских резерви.

"Нисмо тражили, али је општина добијала помоћ од државе ранијих година. Оно што је Владичин хан прошао и оставио иза себе, неке општине сада имају такав период. Надам се да ће имати снаге, мудрости и знања да своје локалне самоуправе доведу на ниво какав сада има општина Хан", каже Младеновић.

Планова за 2017. има много. Оно што је извесно је да ће са првим лепим данима почети изградња новог вртића у насељу Колоније, реконструкција платоа код старе Аутобуске станице. А у уз велику подршку Министарства за рад и запошљавање изградња Дома за ученике Техничке школе, фискултурне сале у ОШ “Вук Караџић” у Стублу и замена столарије, фасаде и котлова у Основној школи “Свети Сава”у циљу подизања енергетске ефикасности.


#   Владичин Хан   Горан Младеновић   Свети Сава   председник општине   Теклас ауто компанија   ЈУ Така
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима