Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Председник Александар Вучић обишао фабрику Теклас у Владичином Хану

rssBookmark and Share

Владичин Хан 18.08.2017.

Председник Србије Александар Вучић посетио је данас, у оквиру обиласка Владичиног Хана, фабрику турског инвеститора, Теклас, где ће присуствовати полагању камена-темељца за израдњу нових производних капацитета фабрике.

Танјуг
Танјуг

Шефа српске државе, који је у Владичин Хан стигао са потпредседницима Владе Србије Зораном Михајловић и Расимом Љајићем, дочекали су власник Текласа Раул Данон, амбасадор Турске Танжун Билги и председник општине Владичин Хан Горан Младеновић.

Kамен темељац за изградњу нових капацитета турског инвеститора Теклас Аутомотив биће положен у Индустријској зони у Владичном Хану.

Танјуг

Фабрика Теклас у Владичином Хану тренутно запошљава 400 радника, а планира да до краја 2019. проширењем капацитета број запослених повећа на 2.000.

До краја ове године требало би да буде изграђен нови погон - производни погон и рекреативни базен за раднике.

Планирана су још два погона, један до краја идуће године, а други ће бити завршен до краја 2019., а када се све комплетира биће запошљено 2.000 радника.

Информер

Теклас је 7. априла прошле године отворио фабрику у Владичином Хану.

Турска компанија је из стечаја купила привредно друштво АД Слога из Владичиног Хана, а инвестиција је вредна 11,35 милиона евра.

Планирано је да фабрика у Србији прави аутомобилске делове за Мерцедес, BMW, Ауди, Фолксваген, Шкоду.

Kомпанија Теклас је основана 1971. године, када је отворена прва фабрика за делове од екструдиране гуме и делове од бризгане пластике.

Информер

Теклас данас дизајнира, развија и производи системе за циркулацију течности и системе брисача за велике произвођаче у аутомобилској индустрији.

Са седам фабрика у четири земље и више од 3.600 запослених, Теклас представља глобалног добављача у ауто-индустрији.

Представници фабрике Теклас, како је најављено, данас ће уручити троје инвалидских колица на електрични погон - двоје породицама хендикепиране деце, а једно Црвеном крсту.


#   Владичин Хан   Горан Младеновић   Александар Вучић   председник општине   Теклас ауто компанија   електрични   електрични погон
@avucic @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима