Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

На косовским изборима већ гласали расељени у Прокупљу

rssBookmark and Share

Прокупље 24.10.2013. Autor: Beta

За само неколико дана од како је почело гласање путем поште за локалне изборе на Косову, посредством Повереништва за избегла и расељена лица у Општини Прокупље гласало је стотину расељених, казао је данас повереник за избеглице Александар Миљковић.

На косовским изборима већ гласали расељени у Прокупљу

Повереник је казао да би тај број био и далеко већи да гласачи и Повереништво немају великих проблема и навео: "Упутили смо документацију за упис у централни бирачки списак за 710 лица, а Централна изборна комисија Косова нам је одбила евиденционе обрасце за 430 гласача". Миљковић је указао и на велике неправилности и да се често дешава да Централна изборна комисија Косова истог дана и одбије и прихвати жалбу исте особе.

Миљковић је додао да је Повереништво општине Прокупље интерно расељеним лицима са Косова на располагању за правну и другу помоћ како би стекли право уписа у бирачки списак и остварили право да гласају. Гласање путем поште за изборе на Косову траје до 1. новембра, а у Србији се може гласати на 180 места. Косовски локални избори заказани су за 3. новембар.


#   Прокупље   локални избори
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима