Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Николић: Честитам судији Стефановићу!

rssBookmark and Share

Врање 23.01.2014. извор: ОК Радио

Осумничени за напад на народног посланика СНС из Врања Драгана Николића, Илија Видановић из околине Алексинца, дрвеном палицом поломио је руку Предрагу Влајковићу, сину народног посланика СПС из Ниша.

Драган Николић ф:ОК Радио
Драган Николић ф:ОК Радио

Видановићу је одређено полицијско задржавање до 48 сати, након чега ће бити саслушан код надлежног судије.

Народни посланик СНС из Врања Драган Николић изјавио је да су се нови инциденти и очекивали, с обзиром да је Видановић у Врању пуштен да се брани са слободе.

– Желим да честитам судији Драгану Стефановићу на одлуци да Видановићу и још двојици помагача не одреди притвор.

Очито да је тим људима то професија, те очекујем да ће и остала тројица момака некоме наредних дана поломити руку или урадити нешто још горе.

Реч је о лицима са подебљим полицијским досијеом и након овога сам потпуно сигуран да је све режирано из једног центра и да је њима обећано да ће да одшетају из Врања, након напада на мене – каже Николић.

Он додаје да је сада свима јасно да се против њега води организована хајка у коју су, како је казао, укључени криминалци и криминални кругови из полиције.

– Ако је неко мислио да ће да ме уплаши, преварио се. Ако је неко мислио да ће да ме обрука пред грађанима Врања, преварио се. Свима је јасно да се против мене води организована хајка из криминалних, полицијских и правосудних кругова – каже Николић.

 

Ослободио га и судија у Нишу

Илији Видановићу и судија Основног суда у Нишу није одредио притвор за напад на Предрага Влајковића, већ га након полицијског задржавања пустио да се брани са слободе.

Основни тужилац Саша Ђокић је потврдио да је Тужилаштво тражило да се притвор одреди, али да је из полиције стигла информација да је Видановић пуштен на слободу.

"Нас нико није званично обавестио, али смо из полиције добили информацију да је њиховим људима судија рекао да пусте осумњиченог" - рекао је Ђокић.

Приликом саслушања осумњичени је у потпуности признао и објаснио дело.

Сина председника Градског одбора СПС у Нишу Славољуба Влајковића, Предрага Влајковића, у понедељак око поноћи у центру Ниша двојица нападача са фантомкама на главама претукли су бејзбол палицама и том приликом му задали тешке телесне повреде.

Полиција је идентификовала и ухапсила једног од њих, Илију Видановића, док се за другим још увек трага.

Неколико дана пре тога, Видановић је осумњичен за напад на народног посланика из Врања Драгана Николића, али га је судија за претходни поступак Драган Стефановић пустио да се брани са слободе.


#   Врање   Алексинац   посланик   Ана Николић   Драган Николић   суд   Илија Видановић   Драган Стефановић   Саша Ђокић   бејзбол палица
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима