Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Nikolić: Čestitam sudiji Stefanoviću!

rssBookmark and Share

Vranje 23.01.2014. izvor: OK Radio

Osumničeni za napad na narodnog poslanika SNS iz Vranja Dragana Nikolića, Ilija Vidanović iz okoline Aleksinca, drvenom palicom polomio je ruku Predragu Vlajkoviću, sinu narodnog poslanika SPS iz Niša.

Dragan Nikolić f:OK Radio
Dragan Nikolić f:OK Radio

Vidanoviću je određeno policijsko zadržavanje do 48 sati, nakon čega će biti saslušan kod nadležnog sudije.

Narodni poslanik SNS iz Vranja Dragan Nikolić izjavio je da su se novi incidenti i očekivali, s obzirom da je Vidanović u Vranju pušten da se brani sa slobode.

– Želim da čestitam sudiji Draganu Stefanoviću na odluci da Vidanoviću i još dvojici pomagača ne odredi pritvor.

Očito da je tim ljudima to profesija, te očekujem da će i ostala trojica momaka nekome narednih dana polomiti ruku ili uraditi nešto još gore.

Reč je o licima sa podebljim policijskim dosijeom i nakon ovoga sam potpuno siguran da je sve režirano iz jednog centra i da je njima obećano da će da odšetaju iz Vranja, nakon napada na mene – kaže Nikolić.

On dodaje da je sada svima jasno da se protiv njega vodi organizovana hajka u koju su, kako je kazao, uključeni kriminalci i kriminalni krugovi iz policije.

– Ako je neko mislio da će da me uplaši, prevario se. Ako je neko mislio da će da me obruka pred građanima Vranja, prevario se. Svima je jasno da se protiv mene vodi organizovana hajka iz kriminalnih, policijskih i pravosudnih krugova – kaže Nikolić.

 

Oslobodio ga i sudija u Nišu

Iliji Vidanoviću i sudija Osnovnog suda u Nišu nije odredio pritvor za napad na Predraga Vlajkovića, već ga nakon policijskog zadržavanja pustio da se brani sa slobode.

Osnovni tužilac Saša Đokić je potvrdio da je Tužilaštvo tražilo da se pritvor odredi, ali da je iz policije stigla informacija da je Vidanović pušten na slobodu.

"Nas niko nije zvanično obavestio, ali smo iz policije dobili informaciju da je njihovim ljudima sudija rekao da puste osumnjičenog" - rekao je Đokić.

Prilikom saslušanja osumnjičeni je u potpunosti priznao i objasnio delo.

Sina predsednika Gradskog odbora SPS u Nišu Slavoljuba Vlajkovića, Predraga Vlajkovića, u ponedeljak oko ponoći u centru Niša dvojica napadača sa fantomkama na glavama pretukli su bejzbol palicama i tom prilikom mu zadali teške telesne povrede.

Policija je identifikovala i uhapsila jednog od njih, Iliju Vidanovića, dok se za drugim još uvek traga.

Nekoliko dana pre toga, Vidanović je osumnjičen za napad na narodnog poslanika iz Vranja Dragana Nikolića, ali ga je sudija za prethodni postupak Dragan Stefanović pustio da se brani sa slobode.


#   Vranje   Aleksinac   poslanik   Ana Nikolić   Dragan Nikolić   sud   Ilija Vidanović   Dragan Stefanović   Saša Đokić   bejzbol palica
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima