Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Николић: ЛГБТ имају право на окупљање, параду требало боље припремити

rssBookmark and Share

30.09.2013. Autor: G.P.

Председник Србије Томислав Николић истакао је да према уставу Републике Србије сви грађани, па и припадници ЛГБТ популације имају загарантовано право на окупљање и то је један од постулата за који се Србија залагала у оквиру борбе за људска права.

Николић: ЛГБТ имају право на окупљање, параду требало боље припремити

„Сви грађани су, без обзира на сексуалну и другу оријентацију једнаки у правима и држава би томе требало да се посвети на адекватан начин. С обзиром на то да је реч о деликатном питању, које би појединци и поједине групе могле да злоупотребе, супротно интересима Србије и тешке ситуације у којој се наша земља налази, у организацију тог догађаја требало је укључити све кључне чиниоце, од безбедносних агенција, медија, па до невладиних организација и међународних институција и на време припремити терен“, казао је Николић у писаној изјави достављеној Јужној Србији.

Председник Србије је у писаној изјави за нашу медијску кућу истако да то није учињено, због чега како каже сада имамо ситуацију да један догађај, може да угрози наш европски пут,у који смо током прошле године инвестирали огромне напоре.

„Србија је заслужила да буде део европске породице и равноправан партнер целог света, зато очекујем да припреме за следећу годину почну већ данас“, рекао је председник Србије. 

 

 


#   ЛГБТ   председник Србије
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима