Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Николић одустао од кандитатуре: Заједничко саопштење председника и премијера

Bookmark and Share

20.02.2017. Јужна Србија Инфо

Педседник Србије Томислав Николић и председник Владе Србије Александар Вучић сагласили су се данас да је неопходно пружити заједнички и свеобухватни одговор државног руководства, и договорили да блиско сарађују и у будућности. О функцијама после избора....

Фото: Танјуг
Фото: Танјуг

У заједничком саопштењу наводи се да су председник и премијер у потпуности сагласни са тим да се Србија налази пред озбиљним изазовима и искушењима, на које је неопходно пружити заједнички и свеобухватни одговор државног руководства. 

Јединство свих државних функционера‎ у решавању регионалних проблема и избегавање кризе најширих размера, приоритетни су задаци и председника Николића и премијера Вучића.

Председник и премијер усагласили су мере и потезе по питању босанскохерцеговачке тужбе за геноцид против Србије, као и по питању одбране виталних српских националних интереса поводом предлога за чланство такозване државе Косово у Унеску и Савету Европе. Договорено је дневно координисање по овим кључним питањима за државу Србију.

Истовремено, председник Николић и премијер Вучић разговарали су и о предстојећим председничким изборима у Србији. 

Двојица саговорника окарактерисала су своју досадашњу сарадњу као важну, значајну и успешну за Србију и договорили се да блиско сарађују и у будућности, наводи се у заједничком саопштењу председника Владе Александра Вучића и председника Републике Србије Томислава Николића.


#   Томислав Николић   Александар Вучић   председнички избори 2017
@predsednikrs @avucic @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима