Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Ниш: Без опозиције на расправи о буџету

rssBookmark and Share

11.12.2014. НТВ, Јужна Србија Инфо

Пројектовани буџет Града Ниша за 2015. износи 9 милијарди 997 милиона динара, речено је на јавној расправи о нацрту Одлуке о буџету за наредну годину. Трансфер републичких средстава према локалној самоуправи остао је на истом нивоу, а у плану је и да градске општине задрже постојеће приходе.

Ниш: Без опозиције на расправи о буџету

Социјална давања ће, такође, остати на постојећем нивоу, а градски оци виде легализацију као озбиљну шансу за поправљање финансијске слике. За разлику од претходних година, овог пута на јавној расправи није било ниједног припадника опозиције, иако су на њу позвани пре неколико дана.

Говорећи о нацрту локалног буџета за 2015., градоначелник Ниша проф. др Зоран Перишић изразио је задовољство што се ове године није више трошило него приходовало. Град је, напомиње, био задужен једино за текућу ликвидност, а кредити су уредно враћени. Уколико буде потребе, Град ће следеће године, на препоруку Сталне конференције градова и општина, до средстава долазити емитовањем муниципланих обвезница.

Плате које се финансирају из градског буџета остаће на истом нивоу и у 2015., при чему ће 10% смањења ићи у посебан фонд. Редукована су, по новом Закону о странкама и давања за политичке партије па ће она у наредној години бити мања за око 40%. Такође, најављене мере штедње ће погодити локалне функционере који ће морати да се одрекну повластица које су до сада уживали.

Јавној расправи су присуствовали представници градске власти, јавних предузећа и установа, градских управа. Први пут су изостали локални опозиционари, иако су пре неколико дана добили позив.


#   буџет   Зоран Перишић   јавна расправа   опозиција
@ProfdrPerisic @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима