Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Нише демократе и поред бојкота седнице, поднеле две одборничке иницијативе

rssBookmark and Share

Ниш 29.10.2019. Јужна Србија Инфо

"Одборничка група Демократске странке у Нишу бојкотавала је данашњу седницу Скупштине Града Ниша, али је поднела две одборничке иницијативе, рекао је Миодраг Станковић", одборник и председник ГрО ДС-а у Нишу.

Нише демократе и поред бојкота седнице, поднеле две одборничке иницијативе

Изјаву Миодрага Станковића преносимо у целости...

„Одборничку иницијативу за изједначавање цене топлотне енергије за даљинско грејање за октобар 2019. године са ценом у летњем обрачунском периоду којом се тражи да, с обзиром да ЈКП "Градска топлана Ниш" није испоручивала топлотну енергију грађанима који се греју на даљинско грејање, рачуни за октобар месец остану исти, односно да се за овај месец плати као и за неки од претходних летњих месеци, односно да варијабилни део остане непромењен. Уколико власт не прихвати нашу иницијативу за умањење рачуна, организоваћемо нове протесте.

Друга одборничку иницијативу сам поднео за достављање информација о имовинском стању фунцкионера Града Ниша, на почетку и на крају мандата, почев од 2000. године. Функционери локалне самоуправе су обавезни да Агенцији за борбу против корупције доставе у Законом прописаним роковима своје имовинско стање, како постојеће имовине, тако и приходе на почетку мандата, у току трајања мандата - уколико је дошло до промене у имовинском стању на крају, као и две године након истека мандата. Како се мандат ближи крају, сумња грађана је све већа да су поједини  функционери СНС у предходних седам година драстично увећали своју имовинску карту. Законска и морална обавеза функционера Града Ниша је да грађанима учине доступним податке о свом имовинском стању на почетку и на крају мандата. Овом иницијативом Демократска странка тражи да се омогући увид у имовинско стање како бивших тако и актуелних функционера, како би се омогућио увид у могућу злоупотребу јавних функција“, изјавио је Станковић. 


#   Ниш   ДС   Миодраг Станковић   Скупштина града Ниша
@demokrate @Mikica_S @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима