Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

НПС-ЗЗД: Најгора локална власт у последње две деценије

rssBookmark and Share

06.02.2016. Јужна Србија Инфо

"Ових дана сви причају о кредитном задужењу за буџетску ликвидност од 300 000 000 динара, али по мени је много опасније и важније то што, ево већ другу годину узастопно, Град подиже кредит код пословних банак", речено је између осталог на конференцији за медије НПС и ЗЗС у Нишу.

Јовановић и Ристић
Јовановић и Ристић

У наставку Јовановић каже..

  - Прошле године 400 000 000 динара, а ове године још 400 000 000 динара код Уникредит банке по комерцијалним каматама. Никада се није десило за последњих десет, а претпостављам и последњих двадесет година да се програм изградње Града финансира из кредитних линија, рекао је Бранислав Јовановић, лидер Народног покрета Србије у Нишу на заједничкој конференцији за новинаре са странком Заједно за Србију.

Он истиче да ове чињенице говоре да је стање у буџету алармантно односно никад горе као и да је ово најгора локална власт у последњих двадесет година која је задесила град на Нишави.

„Међутим, не само да је стање у градском буџету алармантно, ја бих рекао и да је наша персепктива у граду црна из разлога што не видим нове инвестиције. Највећа инвестиција коју Град најављује је отварање 45 нових радних места у радној зони „Север“ где долази фирма „Ергомејд“ из Мерошине и инвестиција везана за нишки аеродром „Констатнин велики“ који добија нови торањ и савремену опрему, али „не лези враже“ изградња почиње тек 2017. године“, наглашава Јовановић.

Према његовим речима, ове инвестиције и стање у градском буџету су огледало, како каже, никад горе локалне власти. Први човек нишког НПС-а објашњава и да је то све што Нишлије могу да очекују од градских челника према најавама појединих медија у граду. 

„Зато су Нишу потребне промене, а шанса за то су нови локални избори. Ми имамо конкретна решења и људе који ће извући Град из овог безнађа“, закључује Јовановић.

Бошко Ристић, потпредседник странке Заједно за Србију каже да окупљање опозиционих странака гарантује победу на предстојећим изборима поред основне чињенице да је Српска напредна странка, како каже, изгубила већинску подршку грађана Србије због лажних обећања да ће грађанима обезбедити бољи живот и да ће се изборити против криминала и корупције.

„Понашање и политичка пракса Српске напредне странке показују управо супротно, јер су се пред предстојеће изборе удружили са тајкунима. О томе говори дружење градончелника Београда са господином Мишковићем, договор са Богићевићем око рудника Леце, а то све говори да је борба против корупције и криминала само на папиру и на речима. Осамдесеторо људи, који су ухапшени у акцији Резач, пред Нову годину, је пуштено из притвора што значи да је све била само медијска представа за грађане“, објашњава Ристић.

Он каже да су грађани незадовољни радом ове власти пре свега због афера којима је Српска напредна странка  свакодневно окупирана, свађе у коалицији и раздора у овој странци.

 “Зато је неопходно да грађани у што већем броју изађу на  изборе и промене ову неспособну власт која распарчава природно богатство, пре свега земљиште Србије, али исто тако ненаменски троши средства буџета и тиме показује да не води рачуна о интересима грађана већ само о привилегијама својих чланова“, закључује Ристић.

 

 


#   СНС   Бошко Ристић   инвестиције   аеродром   Бранислав Јовановић   кредити   градска власт   НПС Народни покрет Србије   Заједно за Србију   локални избори
@sns_srbija @ZajednoZaSrbiju @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима