Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Уједи паса десет пута скупљи од ТВ преноса седнице СГ Ниша

rssBookmark and Share

Ниш 15.11.2015. Јужна Србија Инфо

"Неспособна локална власт је изгледа чекала приватизацију Нишке телевизије, материјали који су на дневном реду су свесно одлагани, а све у циљу сакривања истине од наших суграђана, рекао је Бранислав Јовановић на заједничкој конференцији за новинаре НПС-а и ЗЗС-а...

Уједи паса десет пута скупљи од ТВ преноса седнице СГ Ниша

Јовановић наставља, "Градски челници вероватно мисле да могу да сакрију своје неуспехе тако што неће бити уживо преноса са скупштинских заседања. Нишка власт покушава силом да "угуши" медије јер немају апсолутно никакве резултате. Плаћање ових преноса је десет пута мање него што коштају буџет Града уједи паса по судским пресудама", рекао је Бранислав Јовановић, лидер Народног покрета Србије у Нишу на заједничкој конференцији за новинаре са странком Заједно за Србију.

Он каже да уместо да градска власт поднесе рачун о свом  раду у претходној години она покушава да уведе потпуни медијски мрак и укине директне преносе са скупштинских заседања.
"Порески обавезници и грађани Ниша су већ платили 50 миилиона динара на име пројектног финансирања информативним кућама и то из буџета Града ради бољег информисања, а прекид преноса је уствари бежање од одговорности за губитке градских јавно комуналних предузећа који су прошле године санирани из републичке касе са око 200 милиона динара, а ове године Град намерава на овој седници да санира губитке нишких предузећа са око 400 милиона динара. Уместо да се овим новцем финансира набавка гама ножа за лечење на стотине грађана Југоисточне Србије, на пример у простору медикотерапије или Дома здравља који зврји празан у Нишкој Бањи  или изгради 5 нових обданишта, потпуно нетранспарентно одлазимо ни ми не знамо где", објашњава први човек нишког НПС-а и наставља:

"Републичка Влада каже да се буџетски дефицит финансира из јавних државних предузећа и смењују неуспешни директори на челу тих државних предузећа, а у Нишу је све супротно.  

Практично је заустављен развој града и то се ваљда сада дефинитивно види, новац не одлази у инвестиције него у покривање губитака, подижу се нови кредити и Град све више и више тоне, а републичка власт чека изборе да кандидује неке нове људе који ће покушати да извуку Ниш из проблема јер очигледно се види да је потпуно инфериоран у односу на друге градове у Србији.“
Јовановић подсећа да градски челници нису довели ниједну нову инвестицију у Ниш, да није урађен чак ни азил, а ни шеталиште за псе.

„Руски јефтин гас иде за фабрике у Кикинди и Панчеву, а зашто не у Џонсон електрик? Па, бање нуде Арапима, а у Нишкој Бањи нема инвеститора.“

„Ова власт је за четири године урадила три и по улице и нормално је да то желе по сваку цену да сакрију од народа тако што неће преносити уживо седнице Скупштине Града Ниша“, закључује лидер нишког НПС-а.

Бошко Ристић, потпредседник странке Заједно за Србију каже да ће иницирати доношење стратегије развоја Југоисточне Србије у Парламенту преко посланика ЗЗС, Благоја Брадића.

„Очекујемо да ће влада поклонити више пажње развоју југоистока Србије јер је до сада показала незаинтересованост, а локална власт је потврдила свој инфериорни политички положај и у партији и у држави јер нема никакву иницијативу да побољша стандард и економску перспективу грађана. Оно што је интересантно је да најбогатији региони у Србији повлаче највећа средства по глави становника од државе док је Ниш на потпуном зачељу, не постоји било каква иницијатива и не представља добро економско окружење за нове инвестиције како за стране тако и за домаће. Последњи пример је недостатак привредних друштава у привредној делегацији која је посетила Москву са представницима владе тако да је Ниш потпуно изопштен из економске дипломатије и комуникације која би обезбедила нове послове, а тиме и нова радна места“, наглашава Ристић.

Он каже како очекује  да ће се путем усвајања стратегије за југоисточни развој Србије смањити исељавање становништва из овог дела земље, да ће бити обезбеђени бољи услови и законски оквир за инвестирање као и веће учешће привредних друштава из овог дела Србије у извозу.

„Исто тако, очекујемо да ћемо и правичнијом расподелом подстицајних  средстава и довођењем страних инвеститора уз помоћ владе обезбедити бољу позицију за грађане Ниша и овог дела Србије“, закључује потпредседник ЗЗС.


#   Ниш   НТВ   буџет   Бошко Ристић   инвестиције   Џонсон електрик   Бранислав Јовановић   дефицит   радна места   Скупштина града Ниша   градска власт   НПС Народни покрет Србије   Заједно за Србију   ТВ пренос   Шеталиште за псе
@ZajednoZaSrbiju @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима