Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Челници у свађи, а Ниш у безнађу

rssBookmark and Share

Ниш 13.02.2016. Јужна Србија Инфо

"Претходна нишка власт је радила и решавала проблеме парама Републике, а садашњи локални челници су свађама уништили Град, рекао је Бранислав Јовановић.

Јовановић и Ристић
Јовановић и Ристић

Предраг Јеленковић, из Административног одбора Скупштине Града Ниша, им је био добар када је дао већину са пет одборника и спасио власт, а сада не ваља“, рекао је Бранислав Јовановић, председник нишког одбора Народног покрета Србије на заједничкој конференцији за новинаре са странком Заједно за Србију. 

Он каже да је чињеница да се они између себе свађају и препуцавају док Град тоне. Каже и да они који су на власти не могу ниједну најосновнију ствар у Нишу да реше захваљујући тим свађама. 

Као пример Јовановић наводи деблокаду рачуна12 нишких школа као и узимање кредита за решење буџетске ликвидности у Нишу. 

„Како што смо чули не могу ни креде да купе у тим школама.То су за њих два проблема о којима свакодневно слушамо на нишким медијима. Међутим, они не слушају струку, већ свађама решавају проблеме и воде Ниш у безнађе. Да су слушали стручне људе из Развојне регионалне агенције, а не политику одавно би се почело са изградњом депоније Келеш. Међутим, тендер је пропао и сада се поново ради тендерска процедура за изградњу регионалне депоније“, објашњава први човек нишког НПС.

Он је као још један пример навео и кеј до Медошевачког моста. 

„Овај кеј су више пута најављивали који треба да ради аустријска фирма, а ми смо у претходном мандату урадили деснообални кеј од „Моста младости“ на Јагодин мали до моста Војводе Мишића код „Бенетона“ и то је радила нишка фирма „Ерозија“ парама Републике. Тај кеј сада представља оазу за шетњу, а слична је ситуација и са обалоутврдом на Габровачкој реци где је цео тај потез урађен кроз Ниш такође  републичким новцем, а вредност те инвестиције је била 100 000 000 динара“, подсећа Јовановић и на крају додаје:
„Они ништа не раде за разлику од нас који смо све започете инвестиције довели до краја и то, понављам, парама буџета Владе Републике Србије.“

Бошко Ристић, потпредседник странке Заједно за Србију, сматра да је нишка привреда у расулу, пре свега, због незаинтересованости градоначелника и људи око њега који управљају овим градом да обезбеде боље услове за пословање и да се предузетницима обезбеди шанса за успешно пословање, наравно, уз подршку  локалне самоуправе

„Да је то тако говори и податак да је јуче једна нишка грађевинска фирма отишла у стечај иако је њен рачун функционалан, није у блокади, измирује уредно порез и доприносе и има уговорене послове. То је одлука без преседана и само говори о стању институција које се брину о нишким привредницима и о предузетницима“, истиче Ристић.

Он каже да ЗЗС подржава предлог младих предузетника Ниша да се установи институција заштитника предузетника с тим што инсистирају на томе да то не сме да буде продужена рука партијског владања у Граду.

„Не сме да буде злоупотребљена за интересе партије на власти како би се укротили привредници који нису по вољи локалних моћника. Ми очекујемо да ће се испунити обећање премијера Србије који инсистира да мала и средња предузећа учествују до 50% друштвеног бруто производа и да ће то бити гаранција развоја Србије. Не верујемо да ћемо оваквом политичком праксом коју имамо у граду нишки мали и средњи привредници имати прилику уопште да послују, а камоли да остваре такве резултате о којима говори премијер“, закључује Ристић.

 


#   Ниш   Бошко Ристић   инвестиције   Бранислав Јовановић   Предраг Јеленковић   НПС Народни покрет Србије   Заједно за Србију   мала и средња предузећа
@ZajednoZaSrbiju @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима