Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Одборници ДС из Ниша организују пријем грађана

rssBookmark and Share

Ниш 28.09.2017. Јужна Србија Инфо

Одборничка група Демократске странке ће организовати пријем грађана сваке среде од 12 до 15 часова, у канцеларији одборничке групе у Скупштини Града Ниша, у згради општине.

Одборници ДС из Ниша организују пријем грађана

"Грађани ће на тај начин моћи да разговарају са одборницима Демократске странке, изнесу своје проблеме и предлоге, које ће одборници кроз одборничка питања и иницијативе проследити Скупштини Града", кажу у ГрО ДС у Нишу.

Градски одбор Демократске странке се захваљује грађанима на изузетној посећености скупу који је одржан у суботу на амфитеатру нишавског кеја. Функционери ДС-а су изнели решења за проблеме грађана, али се такође у разговору са грађанима дошло до предлога и решења који ће бити предложени на Скупштини Града као и у Народној Скупштини Републике Србије.

Демократска странка је управо и доказала да је најозбиљнија опозициона странка која брине о грађанима, јасно сагледава њихове проблеме и има јасан план и програм да се Србија извуче из кризе у којој се налази. Из Ниша се кренуло, јер знамо да су баш 90-их година промене почеле из Ниша. 

Поред најављених скупова које је Демократска странка најавила да ће бити организовани широм Србије, Градски одбор Демократске странке у Нишу ће у наредном периоду организовати трибине у месним канцеларијама, како би се приближила грађанима Ниша. 

Града. Канцеларија одборничке групе биће отворена средом од 12 до 15 часова, док су просторије Демократске странке отворене сваког радног дана за грађане који су заинтересовани. 

Град Ниш је у великим проблемима и бојимо се да ће бити у још већим проблемима у наредном периоду, стога желимо да на то утичемо. Проблем су, пре свега, јавна предузећа. Очекујемо избор директора јавних предузећа. Начин на који се они бирају је очигледно нетранспарентан, подложан великом упливу владајуће странке, њихових решења, која нису добра за грађане. Са избором се одуговлачи, рок за вршиоце дужности истиче ових дана, а немамо на помолу ни седницу Скупштине Града на којој ће се предлози усвајати. А бојимо се да владајућа коалиција нема ни консезус око избора директора. Очигледно да се ради о страначком постављењу. Конкурс је очито само форма. Власт је формирала комисију за избор директора, не поштујући праксу и транспарентност, постављајући чланове комисије блиских СНС-у. Демократска странка је раније указивала да је неопходно саставити комисију од стручних кадрова које ће на транспарентан начин изабрати директоре који ће најбоље водити јавна предузећа. Сада је доведено у питање функционисање предузећа и да ли ће процедура до краја бити испоштована. Коректно би било да власт изађе у јавност и каже који су људи најбољи за обављање тако важних и одговорних функција у граду. 

Бојимо се да ће сада тежиште владајуће странке бити усмерено на Београд и на Београдске изборе и да ће Ниш и остали градови бити апсолутно по страни.

У граду Нишу се ништа не гради, то је оно што је очигледно. Сва обећања о великом развоју града су мртво слово на папиру, а стање буџета у граду је катастрофално. Познато је да је буџет смањен у односу на прошлу годину, и да је поред тога што су приходи буџета смањени у плану, он се евидентно не извршава у целости. Буџет очито служи за покривање плата и рада служби, и великог броја секретеријата који су основани, великог броја људи који су преузети из неких јавних предузећа. С друге стране, много обећања, а веома мало испуњења. 

Такође, постоји бојазан да ће и грађани имати великих проблема због лошег стања јавних предузећа. Поготово, стање Топлане, због којих ће грађани у току зиме имати велике проблеме. Грађани се жале да делови града остају без електричне енергије, данима. То се никада раније није дешавало, бар у последњих петнаестак година. 


#   Ниш   Београд   ДС   јавна предузећа   грађани   Градски одбор   Владимир Домазет
@demokrate @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима