Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Сложили се: У Нишу влада политички циркус (фото и видео)

rssBookmark and Share

Ниш 30.11.2015. Грађанин

Сајт Истиномер.рс организовао је данас Нишку Истиномер дебату под називом “Да се не лажемо”, а у биоскопу “Купина” у Нишу.
Славковић потврдио да није искључен из Српске напредне странке.

Сложили се: У Нишу влада политички циркус (фото и видео)

Учествовали представници политичких странака Миодраг Станковић, председник Градског одбора (Демократска странка) Љубивоје Славковић, заменик градоначелника (Српска напредна странка) Бранислав Јовановић, градски одборник (Народни покрет Србије) Милан Лапчевић, градски одборник (Демократска странка Србије) и Срђан Савић, председник општине Пантелеј (Социјалистичке партије Србије).

Нека од питања су била Како функционише локална самоуправа у Нишу и да ли грађани живе боље? Како лидери највећих странака у Нишу планирају да реше проблем нагомиланих дугова јавних предузећа? Због чега је недостатак телевизијског преноса препрека за одржавање седница Скупштине и да ли ће грађани Ниша трпети због приватизације “Нишке телевизије”? Колико на спровођење политика утичу раздори унутар владајућих странака?

Водитељка је инсистурала да прва тема буду сукоби у коалицијама и партијама па је навела самокандидовање Игора Новаковића (СПС) за градоначелика Ниша као и наводе Љубивоја Славковића да у Административном одборуи влада “циркус”.

Миодраг Станковић навео је да у владајућој коалицији, али и у владајућој странци влада прилична конфузија што се одражава на јавна предузећа.

Оно што је обележило ове скоро четири године су свађе. Често је пола одборника било на заседањима, пола не, није често било кворума и све то говори да градска власт није дорасла да испуни оно што је обећала грађанима, а то је поверење – рекао је Станковић.

Бранислав Јовановић је пак рекао да је власт тренутно у рукама четири политичк групе које никада нису изашле на изборе, а то је назвао термином “системка корупција” јер им је дато управљање над одборима”.

Славковић је рекао да све време у власти покушава да ради на враћању некадашњих економских вредности у сфери индустрије, а недавно је рекао и да градски одбор СНС један од јачих у Србији. Он је потврдио да је и далкје члан странке, иако су постојале спекулације да је искључен.

Моје мишљење је да ја пре свега препознајем локалне интересе и не занимају ме разна размишљања. Знам политику своје странке и свога лидера. Ниш је био један од првих индустријских градова и ја желим да се то врати – рекао је Славковић.

Сређан Савић је рекао да друштвене мреже нису место где би неко требало да почне кандидатуру “мада на то има потпуно право”. Милан Лапчевић је навео да су у Нишу били министри и председник Владе, а као резултат тога је био “одлазак Југоистока за Београд и још веће пропадање града. Он је рекао да политички циркус влада још од 2009. године када су изабрани људи почели да мењају партије и да се гласање народа тиме обесмислило јер је гласао за једну партију, а његов глас завршио у некој трећој”.

М.С.Грађанин


#   Ниш   Београд   јавна предузећа   Љубивоје Славковић   друштвене мреже   Бранислав Јовановић   Милан Лапчевић   Срђан Савић   председник општине   Миодраг Станковић   Пантелеј   локална самоуправа   градска власт   Градски одбор   дебата  
@Mikica_S @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима