Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Одмах да идемо на изборе

rssBookmark and Share

15.10.2011. Аutor : S.Radović |

Председник ЛДП Чедомир Јовановић је рекао да Влада Србије жели подршку за ребаланс који крије 870 милиона евра новца грађана за грандиозна изборна градилишта.

Одмах да идемо на изборе

Он је рекао да је та странка урадила све штро може странка са 12 посланика и да више не жели да подржава Владу.

Јовановић је за Политику навео да је ЛДП гласао за све европске законе како је најавио 2008. године и да садашња влада нема капацитета за "истину, одговорност и промену политике".

Он је додао да "није ништа ново што (власт) смисао политике тражи у бројању до 126 гласова по сваку цену" и да се цена увек фактурише грађанима.

-Власт статира у земљи којој нема више ништа да понуди као решење, а за њом остају разорена економија, социјална политика сведена на милост партија, образовни систем који нашој деци не даје шансу за будући живот, рекао је председник ЛДП.

Он је додао да ЛДП неће "мирно и скрштених руку да седи у парламенту где већина пред тим затвара очи и да се бави ратификацијом неких међународних уговора козметичког карактера и бескрајним задуживањем".

-Тражимо план за ова два месеца. Ако њега нема, боље је одмах да идемо на изборе и кроз њих потражимо нову владу која ће моћи да отклони препреке за кандидатуру и почне преговоре са ЕУ, додао је Јовановић.

Председник ЛДП је рекао да су ефикаснија Србија 9и промене "немогући" без јачег ЛДП и да је за ту странку важно "стварање ефикасне државе, брига о људима и другачија власт од ове која се претворила у групу партија без одговорности".

"Зато преокрет мора да почне одмах и ми желимо да прекинемо тај ланац и анестезију у политичком животу који се свео на повлађивање и удварање, на лидере без политике и политику без принципа.

Да би то било могуће, и теме и атмосфера кампање морају бити другачији и то унапред кажемо", рекао је он и додао да та странка жели да спречи да се на изборе иде у "психози паланке и бувље пијаце, панике садашње власти и Николићевог лова на сваког ко му се учини као кусур у операцији отимања власти".


#   ЛДП
@ldp @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима