Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

"Опструкције у јавним набавкама у Врању"

rssBookmark and Share

17.12.2013. Autor: Tanjug

Млађан Динкић изјавио је у Врању да је са италијанском компанијом Геоx пре годину и по дана уговорена инвестиција.

Динкић је објаснио да је са компанијом Геоx још пре годину и по дана уговорена инвестиција у Врању, која би том граду донела 2.500 радних места, али да грађевински радови нису ни започети због очигледне опструкције у јавним набавкама да се изабере извођач радова за равнање земљишта на ком треба да буде подигнута нова фабрика, саопштио је УРС.

"Као да неко намерно неће да изабере извођача радова. Италијани су се више пута жалили што не могу да започну радове. А овде се појединци понашају као да Врању и није потребна та фабрика", казао је Динкић у разговору са грађанима.

"Ту дефинитивно нешто није у реду, јер они који су радили тендере су стално одбијали да изаберу извођача радова из ко зна којих разлога. Хоћу само да кажем да грађани од таквог понашања немају никакве користи", рекао је лидер УРС.

Он се осврнуо и на стање у компанији Симпо, чије је руководство упорно одбијало да плати порезе држави и доприносе радницима.

"Хтели смо само да их уведемо у ред, јер не могу сви други да плаћају порезе, а само они да не плаћају. Онда сам схватио да ту није проблем само у порезима, већ у појединим приватним компанијама које су годинама из тог Симпа на овај или онај начин извлачиле новац. Неко се годинама на тај начин богатио, док Симпо није плаћао ни држави порезе, ни доприносе радницима", рекао је Динкић.

Он је нагласио да је Србији потребан континуитет у развоју и да се настави са свим добрим стварима које су дале резултате у претходном периоду наставе.

"Код нас се много ствари започне, а мало заврши. Уместо да се настави са оним што је било добро, да се поправи оно што је било лоше, код нас се све руши и иде из почетка. Ми хоћемо да градимо и запошљавамо људе, а не да разграђујемо", рекао је Динкић, наведено је у саопштењу.


#
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима