Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Побуна међу напредњацима у Нишу: Чак се и Вучић условљава, док се Гашић криви за све?!

rssBookmark and Share

Ниш 25.02.2016. З.Стојнић, Јужна Србија Инфо

Као што је нишка политичка јавност и очекивала, ништа од обећаних кандидата за градоначелника Ниша из редова напредњака, а нетрпељивост је све већа и већа међу челницима ове странке.
Координатор Станојковић прети напуштањем странке и условљава самог председника Вучића, што је незампћено у СНС-а. За све је крив Гашић!?

Нишки напредњаци у ишчекивању, Фото архива: Б.Гашић ФБ
Нишки напредњаци у ишчекивању, Фото архива: Б.Гашић ФБ

Ко је данас имао прилике да сретне неког од виђенијих напредњака у Нишу, могао је само да закључи да нешто није како треба. Нервоза и присутни страх био је видљив на њиховим лицима.

Бивши министар Гашић и човек од поверења А. Вучића, боравио је у више наврата у Нишу, покушавајући да смири страсти и уведе нишки одбор у мирну фазу пред изборе.

Очекивања да ће сам Гашић у оба наврата, донети листу са кандидатима за градоначелника, нису се испунила. У међувремену напетост је нарасла до тачке кључања, а неки од могућих кандидата већ дуже време воде своју личну кампању, очекујући да ће баш њих "Вучић изабрати". 

Очекујући вероватно исто, Милан Станојковић постављени координатор, након распуштања Градског одбора, вечарс је сазвао сатанак самог враха, на коме је директно оптужио Братислава Гашића да не зна да спроведе изборе и поручио Александру Вучићу јасно до знања, да очекује да баш он буде кандидат за градоначелника Ниша. У противном могуће је да ће напуститин странку, рекао нам је наш извор из СНС.

Ако додамо још најмање пет кандидата који мисле исто и који на све начине покушавају да лобирју код "њихове везе" у Београду, резултат је свакако катастрофалан.

Од јединстава нема ништа. Од кандидата за градончелника нема ништа. Како ће се овај већ неприајтан циклус и када оконачати, нико не зна, док све више напредњака (на функцијама) преиспитује свој опстанак у странци.

Да подсетимо..

У Нишу је два пута за 10 дана боравио Братислав Гашић, који ће као човек од поверења Александра Вучића, одлучити ко ће бити кандидат на изборима за градоначелника Ниша, из редова нишких напредњака.

Гашић је 12. фебруара, боравећи у Нишу рекао, да ће већ наредне недеље бити формиране листе кандидата за изборе, како за локалне, тако и парламентарне.

Већ тада је прецизно требало да се зна ко је кандидат за градоначелника Ниша из редова напредњака у Нишу.

Као и више пута до сада он је критикаовао нејединство и несугласице између челника СНС у Нишу.

Такође, на званичној Фејсбук страници Братислава Гашића пише,  - У просторијама ГО СНС Ниш потпредседник Српске напредне странке Братислав Гашић одржао је још један састанак са члановима. На састанку је било речи о организацији посла и задужењима током предизборне кампање. Сала ГО била је мала да прими све заинтересоване који желе да се укључе у рад.

Раније..

Партијски и лични односи, међу високим функционерима Српске напредне странке у Нишу, привидно у протеклих неколико месеци изгледају боље, међутим, како се избори приближавају, немир међу напредњацима је све присутнији.

Због нарушених односа, и оптужби опозиције на рачун рада градске владе, извештаја Државне ревизорске институције (ДРИ) о ненаменском трошењу буџета, нишки напредњаци сами не могу да се договоре о избору свог кандидата за градоначелника Ниша, на предстојећим локалним изборима.

Као и више пута до сада, министар одбране Братислав Гашић, борави у Нишу да смири напету ситуацију и донесе одлуку. 

Као најозбиљнији кандидати и супарници у исто време, помињу се актуелни градоналелник Зоран Перишић, директор РЦ "Југоисток" (ЕПС Дистрибуција) и Бобан Џунић, председник Градске општине Палилула.

Актуелни градски већник и адвокат Срђан Алексић, такође се високо котира у нишким политичким круговима, који како познаваоци политичких прилика кажу, можда има највећу шансу за кандитатуру, управо због свог мирног става и резултата у својој професији.

Ту је још и пензионисани генарал Момир Стојановић, за којим је расписана интерполова потерница због оптужбе за наводне ратне злочине.


#   Ниш   Братислав Гашић   СНС   Александар Вучић   Зоран Перишић   Бобан Џунић   Градски већник   Срђан Алексић   Градски одбор   Момир Стојановић   несугласице   Милан Станојковић   10 дана   градске општине   Братислава
@sns_srbija @avucic @ProfdrPerisic @DzunicBoban @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима