Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Покрет "Доста је било" тражи превремене локалне изборе у Нишу

rssBookmark and Share

10.10.2017. З.С. Јужна Србија Инфо

На данашњој конференцији за новинаре представници покрета "Доста је било" у Нишу затражили су распуштање градског парламента и ванреде изборе, због како кажу политичких одлука Комисије за избор директора и катастрофалног стања у буџету.

Фото: Јужна Србија
Фото: Јужна Србија

Марија Ранђеловић из покрета "Доста је било" и председница скупштинске комисије за праћење примене етичког кодекса, између осталог, сматра да је Комисија радила нетранспарентно, временски предуго и по њеним речима незаконито.

Подсетио, Комисија за избор директора, доставила је крајем прошле недеље допис у коме пише да је Комисија након завршета изборног поступка доставила ранг листу кандидата Градском већу и да одређени број приговора захтева, примедби и обавештења који је стигао Градском већу, Скупштини града Ниша као и самој Комисији, НИЈЕ ДОПУШТЕН, што прктично значи да наведени не могу одлучивати о приговорима, већ је за то надлежан искључиво Суд и то након окончања изборног поступка.

Фото: Јужна Србија

Шеф одборнчке групе "Доста је било" у СГ Ниша Срђан Нонић, каже да је Град практично у в.д. стању и истиче да поред кризе изазване неизбором директора јавних предузећа, нико не води рачуна о буџету, а да се притом дуг увећава све више.

Иако би седница Скупштине града требало да се одржи 16. или 17. октобра, одборници "Доста је било" неће присуствовти уколико не буде директног тв преноса.

Нонић сматра да градска власт намерно не жели да грађани виде шта се дешава у нишком парламенту и да су несупели тендери за телевизијски пренос само фарса.


#   буџет   Јужна Србија регион   Скупштина града Ниша   градска власт   Доста је било   ТВ пренос   Марија Ранђеловић   Срђан Нонић   Комисија за избор директора
@DostaJeBilo @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима