Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Политичка "препуцавања" на релацији СДС и СНС у Нишу

rssBookmark and Share

Ниш 05.11.2015. Јужна Србија Инфо

На јучерашњој конференцији за штампу Социјалдемократске странке у Нишу, на којој је говорио новоизабрани председник ГО Драгослав Ћирковић, изнето је низ критика на рачун актуелне власти, а на које је реаговао ГО СНС-а у Нишу.

Политичка "препуцавања" на релацији СДС и СНС у Нишу

Извештај са конференције заштампу СДС-а и ракцију СНС-а преносимо у целости.

СДС Ниш, 4.11.2015.

Новоизабрани председник Градског одбора Социјалдемократске странке у Нишу, Драгослав Ћирковић, заједно са портпаролом СДС Константином Самофаловим, одржао је данас конфернцију за медије на којој се захвалио члановима, пријатељима и симпатизерима СДС-а у Нишу на указаном поверењу приликом непосредних избора за председника, потпредседнике и друге органе СДС-а у Нишу.

„СДС је након ових избора конституисао свих пет општинских одбора у Нишу. СДС је у Нишу успела да за кратко време окупи младост и искуство са новом енергијом у намери да афирмишемо грађански Ниш, како бисмо од овог града направили велики економски и регионални центар југоисточне Србије.“ изјавио је Ћирковић и истакао да су се нишком СДС-у придружили и они који до сада нису били страначки активни, а њих је око 35 посто, док је као доказ социјалдемократске идеје СДС-а изнео и податак да 50 посто чланова чине жене, које су изабране и на три од четири потпредседничка места у ГрО СДС, а „30 посто чланова је млађе од 30 година што нам улива сигурност да смо на добром путу“.

Ћирковић се осврнуо и на катастрофалну друштвену и економску ситуацију у граду Нишу, а као доказ изнео да је „40.000 нишлија незапослено од чега око 20.000 незапослених чине млади“.
„Ниш је постао град неизвесности, град у ком 30 посто младих има страх од сиромаштва, због чега млади све више одлазе из Ниша.“ истакао је Ћирковић и поновио да ће ова власт остати упамћена по једном семафору, неколико пешачких прелаза и раскопаним улицама, напомињући да је Ниш у време Бориса Тадића добио 6.000 нових радних места, уз реализацију више битних инфраструктурних објеката.

Портпарол СДС Константин Самофалов је током конференције подсетио да се „за време ове власти сваке године бележи пад просечне плате, што није забележено од 2001.године“ и додао да су инвестиције на рекордно ниском нивоу и да су три пута ниже од оних из времена Бориса Тадића, те да „садашња власт само довршава инвестиције договорене у Тадићево време“. Он је овом приликом рекао и да „упркос медијској цензури од стране власти, грађани морају знати ове чињенице, које власт успешно прикрива, јер власт у србији влада кроз медијске обмане“.

Реакција ГО СНС Ниш (Саопштење) 5.11.2015.

Српска напредна странка саопштава да грађани Ниша и целе Србије одлично знају да је управо под владавином режима Бориса Тадића и његових послушника наша држава покрадена, уништена и опљачкана, а грађани доведени до ивице егзистенције.Зато звучи крајње лажно и лицемерно када нам о економији говоре они који су, преко пљачкашких приватизација и разних других сумњивих комбинација, покрали народне паре, упропастили и затворили на стотине некада здравих и успешних фирми, а армију људи оставили и без плата о којима толико воле да причају, али и без било каквог посла и наде да те плате могу да зараде.

Данас, након дужег времена, у Србији се бележи раст БДП, курс динара је стабилан, фискални дефицит је под контролом, запосленост расте и отварају се нова радна места. Реформске мере Владе за оздрављење државе побрале су похвале свих међународних инситуција, међу којима и ММФ-а и Светске банке.

Влада Републике Србије, предвођена Александром Вучићем, свакодневно се бори за опоравак девастиране привреде Србије, за инвестиције и нова радна места. И што је најважније, за разлику од Тадићевог режима који је варао, лагао и отимао од народа, бори се за веће плате и бољи живот свих грађана.

СЛУЖБА ЗА ИНФОРМИСАЊЕ 
СРПСКА НАПРЕДНА СТРАНКА ГО НИШ


#   Ниш   СНС   Александар Вучић   Влада Републике Србије   инвестиције   Борис Тадић   Драгослав Ћирковић   политика   радна места   СДС   саопштење   ММФ     реакција   Константин Самофалов
@sns_srbija @avucic @Vlada_SR @socdemstranka @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима