Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Политика на факултету

rssBookmark and Share

22.10.2011. Аutor : S.Radović | Izvor: JužnaSrbija

Поводом одржавања политички инспирисане трибине од стране Уједињених региона Србије, у просторијама Факултета уметности у Нишу, ЛДП Ниш је указала на то да ово представља озбиљан атак на аутономију универзитета, и као такав, недопустив чин промовисања ове такозване „проевропске” партије.

Политика на факултету

-Ми смо политичка странка али се залажемо за деполитизацију образовних, научних, здравствених, културних, спортских и других јавних институција ,Потпуна препотентност и усиљеност политичких партија достиже врхунац. Нема више пардона ни према високошколским институцијама , Каже Јелена Костић Секретар одборничке групе ЛДП у СГ Ниша.

-И док се партизација свега види на сваком кораку, надали смо се да ће факултети и образовне институције бити застићени од свега тога. Али, на жалост, погрешили смо. Декани су људи такође, који такође воле своје положаје, на које су такође вероватно дошли неким политичким путевима, мада све изгледа као да универзитет има аутономију .Уместо да врх УРС-а осуди локалне моћнике у Нишу који су трибину организовали на факултету, он ћути. Начелници надлежне управе казу да је све у реду јер је факултет направљен у градском простору, некадашњој месној канцеларији. Нећу ни да се распитујем из које је странке начелник надлежне управе. То више није загонетка. Али и да није из те странке, не сме да брани овакве поступке. Да ли смо на корак од тренутка када ће професори који су такође чланови или симпатизери неке полтичке партије почети на предавањима да спроводе предизборне кампање,Кажу у Градском одбору Либерално демократске партије у Нишу .

-И ако су се УРС-овци по свом старом обичају заиграли доживљавајући да је све њихово тамо где су људи који су из њихових странака, ми им кажемо да је то наше. Да су наши факултети, спортске сале, улице, културне институције и да нећемо да их воде политички постављене особе, које из крајње поданичких разлога служе својим партијским централама. Не може политичка трибирна да се држи на факултету И ТАЧКА , поручују из ЛДП-а у Нишу.

Они су позвали декана факултета уметности у Нишу да поднесе оставку ''нека буде посланик, одборник или директор неког јавног предузећа, јер то највише воле, па нек води политику.''

-Да би се ова ситуација потпуно оголила и да би показали колико је она бесмислена, противзаконита и неморална, затражицемо од декана свих факултета у Нишу да нам издају салу за политичку трибину под називом: Политика на факултетима, да или не ? Овај поступак није исмевање високошколских институција у Нишу, које иначе уживају висок углед, него исмевање партијских кадровика и обесмишљавање предизборног лудила које попут грознице већ дрма многе партије , стоји у саопштењу градског одбора ЛДП-а у Нишу.

-Нећемо им дозволити, или ће ова земља бити нормална демократска кућа, која свима даје једнаке шансе или ће они морати да престану да се баве политиком , закључују у ЛДП-у.

 


#   политика
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима