Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Посланик из Ниша Тамара Керковић: Од мандатарке Брнабић нисмо чули ништа о сиромаштву, инфлацији, поскупљењима...

rssBookmark and Share

Ниш 25.10.2022. Јужна Србија Инфо

Мандатар Ана Брнабић у свом данашњем обраћању Народној скупштини тражећи од народних посланика подршку за састав нове Владе Републике Србије, са највише министарстава у читавој Европи и 28 министара у свом експозеу је истакла све "џиновске" кораке која је претходна Влада постигла и, како каже, Србију сврстала међу првих десет земаља света, истиче у делу саопштењу Тамар Керковић, посланик Двери из Ниша.

Посланик из Ниша Тамара Керковић: Од мандатарке Брнабић нисмо чули ништа о сиромаштву, инфлацији, поскупљењима...

Саопштење преносимо у целости…

 Хвалећи мере власти током пандемије COVID19 помиње да смо били лидер у броју и брзини набављених вакцина, опреме и изградње капацитета она не помиње да никада нисмо сазнали колики је број умрлих,  колика је била вредност и цена вакцина и опреме, као да су три нове  болнице градила предузећа блиска власти СНС, по неколико пута вишим ценама, као једини понуђачи.

Помињући мере подршке привреди и становништву током пандемије мандатар Брнабић  помиње да је потрошено готово 9 милијарди евра, али ћути о томе  да је због неселективности тих мера, јер је дато свима исто,  потрошено 2 млрд евра више и то из задужења , а да ће тај новац грађани морати да врате са каматама, а да је само 0, 2 % тих пара враћено у буџет.

Говорећи о најнижој стопи незапослених од 8.9% Брнабић ћути о томе да​ из земље сваке године  због партократски заробљеног тржишта рада, због сиромаштва и безнађа  до које је ова власт довела, одлази 60 000 најобразованијих младих људи, занатлија, породица и стручњака и да радне снаге због тога нема, и да планира да недостајеће људе замењују страном радном. Растерали су домаће грађане, а сада ће увозити странце да раде у Србији.

Изградњу инфраструктурних пројеката као "гигантски" подухват ове власти мандатарка истиче, не помињући да у јавној потрошњи и изградњи јавних објеката нема адекватне контроле, да је то тржиште јавних набавки монополизовано, да конкуренције нема, да за милионске пљачке и злоупотребе није одговарао готово нико,  као и да је Србија сваке године све више на листи најкорумпиранијих земаља.

Стандардно величајући успех политике привлачења  СДИ - страних директних инвестиција од 3, 7 млр евра у 2021.год. мандатарка не помиње да плате запослених код,страних инвеститора финансирају сами грађани Србије и то са 93.5% свих субвенција од 2006.год, ћути о томе да већина страних инвеститора доноси најнижи ниво технолологије,  да имају најјефтинију радну снагу, енергенте и порез у Европи. При томе, домаћа индустрија не постоји нигде у плановима нове Владе, као што нема ни министарства које се индустријом бави. А не помињр ни да ни привреду​ ни стандард грађана иједне земље на свету нису подигли страни инвеститори већ домаћа индустрија.

Помињући заштиту животне средине мандатар Брнанић  не помиње да су грађани на локалу , на планинама и у градовима, у рату са властима да би  заштили природу, живи свет, ваздух, воду и земљу од дивљачке и најчешће нелегалне градње.   Не помиње да  грађани насеља Брзи Брод у Нишу протествују два месеца бранећи који свој парк, вртић, шеталиште и Цркву од штетног дејства  надземног далековода​ . Пројекти за 68 постројења за пречишћавање отпадних вода које помиње мандатар су прескупи, нетранспарентни, и еколошки упитни, попут оног у Нишу , донетог иза леђа грађана, вредног 85 мил евра, са само једним понуђачем, чији пројекат плаћен милион евра, а сада сам извођаћ мора да га мења јер је застарео, прескуп.

И величање "дуалног образовања" као највећег достигнућа у образовању говори о намери будуће власти да ускоро нико од образованих не остане у земљи, да се статус универзитета, академског образовања и универзитетских професора сроза још више, а да све које су из земље отерали до сада, замене "дуално образованим", емигрантима и најсиромашнијим који ће радити по основу ПП послова​ .

О сиромаштву, инфлацији, поскупљењима , моралној и социјалној беди, нисмо чули ништа, осим да је просечна плата прешла 600 евра. Ништа о највећем задужењу, минималцу за који не може минимална потрошачка корпа да се купи, о корупцији, ништа о домаћој привреди,о младима који беже јер се гуше у  сиромаштву без перспективе,  незапослености и немогућности за самоостварење уколико не уђу у састав највећег монополисте у Србији - у ред чланова СНС-а.

Без тог чланства нико у Србији будућност тренутно нема - то сви у Србији сада знају.


#   Ниш   Влада Републике Србије   Ана Брнабић   Двери   Скупштина Србије   Тамара Керковић
@Vlada_SR @anabrnabic @SPDveri @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима