Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Посланик СНС и директор нишког "Водовода" власник фирме која је у блокади

rssBookmark and Share

Доњи Матејевац 02.09.2014. Блиц

Народни посланик и директор нишког „Водовода“ Дејан Андрејевић (СНС) власник је приватног предузећа „Прохром“ д.о.о, са седиштем у Доњем Матејевцу код Ниша, које је већ 947 дана у блокади.

Посланик СНС и директор нишког "Водовода" власник фирме која је у блокади

Према званичним подацима Народне банке Србије, рачун Андрејевићеве фирме је у блокади ради принудне наплате још од 25. јануара 2012, а укупан износ блокаде је 672.315 динара.

Андрејевић је у време када је постављен на чело ЈКП „Наисус“ - нишког „Водовода“, једног од најважнијих јавно-комуналних предузећа у граду, био уједно и директор у својој посрнулој фирми. Ове две функције паралелно је обављао више од шест месеци.

Како пише у документацији доступној на сајту Агенције за привредне регистре, директорске фотеље у „Прохрому“ Андрејевић се одрекао тек 12. маја 2014, када је ту функцију препустио Марку Станковићу, али је задржао стопроцентно власништво над фирмом.


То што се у руковођењу сопственом фирмом и није баш финансијски прославио изгледа да није био проблем да га СНС постави за директора „Водовода“, народног посланика, али и делегира у чак три одбора Народне скупштине. Помало звучи парадоксално, али он је члан Одбора за финансије и републички буџет, али и заменик члана Одбора за привреду и Одбора за просторно планирање.

Градоначелник Ниша др Зоран Перишић опет није био вољан за разговор на тему Андрејевића, који је његов бивши шеф кабинета и актуелни секретар Градског одбора СНС. На наше питање да ли је знао да је у време када је Андрејевић постао директор „Водовода“ имао већ приватну фирму „Прохром“ која је тада већ више од годину и по дан била у блокади, Перишић је одговорио мејлом буквално у две речи: „Нисам знао“. Перишић, који је и председник Градског одбора СНС у Нишу, није одговорио ни шта ће бити са Андрејевићем.

С друге стране, заменик градоначелника Љубивоје Славковић (СНС) рекао је „да се он пита Андрејевић не би био ни посланик ни директор Водовода".


#   СНС   Љубивоје Славковић   Зоран Перишић   рачуни   Водовод ЈКП   Дејан Андрејевић   Прохром   Доњи Матејевац
@sns_srbija @ProfdrPerisic @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима