Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Почела "чистка" у нишком СНС-у

rssBookmark and Share

Пантелеј 22.10.2014. Тома Тодоровић - Политика

Претпрошле ноћи из странке искључен Љубивоје Славковић, заменик градоначелника, јер је један од многих који су запосели фотеље и не поштују одлуку СНС-а о одрицању вишка функција

Почела "чистка" у нишком СНС-у

 У ноћи између понедељка и уторка из редова Српске напредне странке искључен је Љубивоје Славковић, актуелни заменик градоначелника Ниша. Једино што се могло сазнати јесте да је Славковић искључен јер није поштовао одлуку Главног одбора странке да сви функционери СНС-а треба да се одрекну вишка функција. А Славковић је, поред тога што је власник приватног предузећа „Блок сигнал”, истовремено обављао функције заменика градоначелника и члана Скупштине Електропривредног друштва „Југоисток” у Нишу.  И за обе функције био је добро плаћен.

У Градском одбору СНС-а у Нишу и руководству града речено нам је да је Славковић после искључења из странке одбио да поднесе оставку на функцију заменика градоначелника. Због тога ће, објашњено нам је, одмах бити покренута иницијатива за његово разрешење са ове функције.

Искључење Љубивоја Славковићa из СНС-а, такође нам је речено у Градском одбору СНС-а у Нишу, само је почетак разрачунавања са недисциплинованим члановима странке. Јер последњих дана велики броја чланова СНС-а је гласно и јавно исказао незадовољство због тога што функционери у њиховом граду уопште не поштују партијски врх и „ни за милиметар” не одступају од запоседнутих позиција иако је рок за одрицање од вишка функција био 15.септембар. Због тога је објављен списак оних који чврсто држе по две или више фотеља.

Вишка функција до сада су се одрекли, речено је, само градоначелник Ниша проф. др Зоран Перишић, који је поднео оставку на место члана Савета Медицинског факултета, Дејан Андрејевић, директор ЈКП „Наисус”, који је вратио посланички мандат у Народној скупштини Србије, Предраг Савић, заменик директора у ЕПД „Југоисток”, који више није већник у Градском већу Ниша, и Братимир Васиљевић, који је поднео оставку на функцију председника СО Градске општине Пантелеј да би постао одборник у Градској скупштини.

На објављеном списку су сви који имају по две или више и у највећем броју плаћених функција.Небојша Ловић је већник у Градској општини Пантелеј и председник Надзорног одбора Дирекције за изградњу, Братислав Благојевић је директор у „Паркинг сервису”, али и члан УО Позоришта лутака (без новчане надокнаде), адвокат Срђан Алексић је члан Градског већа и председник УО Специјалне психијатријске болнице (без новчане надокнаде), Владан Аранђеловић је заменик директора у тој болници, али је и члан УО Клиничког центра Ниш. Дејана КостићСтевановић је руководилац у ЕДП „Југоисток” и помоћник градоначелника Ниша, а у истој позицији су Слободан Максимовић, који је директор Градске топлане, али и председник Надзорног одбора Дирекције за изградњу и уређење Нишке Бање (где се одрекао надокнаде). Верица Раденовић је директор ОШ „Бубањски хероји” и заменик председника Скупштине општине Пантелеј, а Јасмина Ранковић помоћник директора у Дому здравља и председник УО Завода за судску медицину.

По две функције имају и Урош Радуловић, члан већа у Градскојопштини Медијана и члан УО Ватерполо клуба „Наис” (без надокнаде), Гордана Ристић, председник општинске изборне комисије у Градској општини Палилула и члан Надзорног одбора у ЈКП „Наисус”, и Бојан Цветковић, већник у Градској општини Медијана и члан УО Рукометног клуба „Наис” (без новчане надокнаде).

Три плаћене функције истовремено обавља Ненад Станковић, који језаменик председника Скупштине града Ниша, помоћник директора у Дирекцији за јавни градски превоз, али и помоћник председника општине Сврљиг.

Рекордер са пет функција, како стоји у списку руководства Српске напредне странке, јесте Милош Секулић, један од руководилаца у кабинету директора ЕПД „Југоисток”, који је истовремено председник Управног одбора Дома ученика средњих школа, али и члан скупштине ФК Раднички, члан Надзорног одбора Ватерполо клуба „Наис” и делегат ФСС. За функције у спорту не прима новчану надокнаду, а у ЕДП „Југоисток” и Дому ученика средњих школа добија плату и финансијску надокнаду.

Према последњим информацијамакоје смо добили у Градском одбору СНС-а у Нишу већ наредних дана нишки напредњаци планирају да се још озбиљније позабаве дуплим функцијама и понашањем својих чланова и функционера.


#   СНС   Ненад Станковић   Љубивоје Славковић   Зоран Перишић   Паркинг сервис   градски превоз   Слободан Максимовић   Дејан Андрејевић   Пантелеј   Бојан Цветковић   Срђан Алексић   Предраг Савић   Братимир Васиљевић   Небојша Ловић   Братислав Благојевић   Гордана Ристић   Милош Секулић   градске општине
@sns_srbija @ProfdrPerisic @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима