Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Počela "čistka" u niškom SNS-u

rssBookmark and Share

Pantelej 22.10.2014. Toma Todorović - Politika

Pretprošle noći iz stranke isključen Ljubivoje Slavković, zamenik gradonačelnika, jer je jedan od mnogih koji su zaposeli fotelje i ne poštuju odluku SNS-a o odricanju viška funkcija

Počela "čistka" u niškom SNS-u

 U noći između ponedeljka i utorka iz redova Srpske napredne stranke isključen je Ljubivoje Slavković, aktuelni zamenik gradonačelnika Niša. Jedino što se moglo saznati jeste da je Slavković isključen jer nije poštovao odluku Glavnog odbora stranke da svi funkcioneri SNS-a treba da se odreknu viška funkcija. A Slavković je, pored toga što je vlasnik privatnog preduzeća „Blok signal”, istovremeno obavljao funkcije zamenika gradonačelnika i člana Skupštine Elektroprivrednog društva „Jugoistok” u Nišu.  I za obe funkcije bio je dobro plaćen.

U Gradskom odboru SNS-a u Nišu i rukovodstvu grada rečeno nam je da je Slavković posle isključenja iz stranke odbio da podnese ostavku na funkciju zamenika gradonačelnika. Zbog toga će, objašnjeno nam je, odmah biti pokrenuta inicijativa za njegovo razrešenje sa ove funkcije.

Isključenje Ljubivoja Slavkovića iz SNS-a, takođe nam je rečeno u Gradskom odboru SNS-a u Nišu, samo je početak razračunavanja sa nedisciplinovanim članovima stranke. Jer poslednjih dana veliki broja članova SNS-a je glasno i javno iskazao nezadovoljstvo zbog toga što funkcioneri u njihovom gradu uopšte ne poštuju partijski vrh i „ni za milimetar” ne odstupaju od zaposednutih pozicija iako je rok za odricanje od viška funkcija bio 15.septembar. Zbog toga je objavljen spisak onih koji čvrsto drže po dve ili više fotelja.

Viška funkcija do sada su se odrekli, rečeno je, samo gradonačelnik Niša prof. dr Zoran Perišić, koji je podneo ostavku na mesto člana Saveta Medicinskog fakulteta, Dejan Andrejević, direktor JKP „Naisus”, koji je vratio poslanički mandat u Narodnoj skupštini Srbije, Predrag Savić, zamenik direktora u EPD „Jugoistok”, koji više nije većnik u Gradskom veću Niša, i Bratimir Vasiljević, koji je podneo ostavku na funkciju predsednika SO Gradske opštine Pantelej da bi postao odbornik u Gradskoj skupštini.

Na objavljenom spisku su svi koji imaju po dve ili više i u najvećem broju plaćenih funkcija.Nebojša Lović je većnik u Gradskoj opštini Pantelej i predsednik Nadzornog odbora Direkcije za izgradnju, Bratislav Blagojević je direktor u „Parking servisu”, ali i član UO Pozorišta lutaka (bez novčane nadoknade), advokat Srđan Aleksić je član Gradskog veća i predsednik UO Specijalne psihijatrijske bolnice (bez novčane nadoknade), Vladan Aranđelović je zamenik direktora u toj bolnici, ali je i član UO Kliničkog centra Niš. Dejana KostićStevanović je rukovodilac u EDP „Jugoistok” i pomoćnik gradonačelnika Niša, a u istoj poziciji su Slobodan Maksimović, koji je direktor Gradske toplane, ali i predsednik Nadzornog odbora Direkcije za izgradnju i uređenje Niške Banje (gde se odrekao nadoknade). Verica Radenović je direktor OŠ „Bubanjski heroji” i zamenik predsednika Skupštine opštine Pantelej, a Jasmina Ranković pomoćnik direktora u Domu zdravlja i predsednik UO Zavoda za sudsku medicinu.

Po dve funkcije imaju i Uroš Radulović, član veća u Gradskojopštini Medijana i član UO Vaterpolo kluba „Nais” (bez nadoknade), Gordana Ristić, predsednik opštinske izborne komisije u Gradskoj opštini Palilula i član Nadzornog odbora u JKP „Naisus”, i Bojan Cvetković, većnik u Gradskoj opštini Medijana i član UO Rukometnog kluba „Nais” (bez novčane nadoknade).

Tri plaćene funkcije istovremeno obavlja Nenad Stanković, koji jezamenik predsednika Skupštine grada Niša, pomoćnik direktora u Direkciji za javni gradski prevoz, ali i pomoćnik predsednika opštine Svrljig.

Rekorder sa pet funkcija, kako stoji u spisku rukovodstva Srpske napredne stranke, jeste Miloš Sekulić, jedan od rukovodilaca u kabinetu direktora EPD „Jugoistok”, koji je istovremeno predsednik Upravnog odbora Doma učenika srednjih škola, ali i član skupštine FK Radnički, član Nadzornog odbora Vaterpolo kluba „Nais” i delegat FSS. Za funkcije u sportu ne prima novčanu nadoknadu, a u EDP „Jugoistok” i Domu učenika srednjih škola dobija platu i finansijsku nadoknadu.

Prema poslednjim informacijamakoje smo dobili u Gradskom odboru SNS-a u Nišu već narednih dana niški naprednjaci planiraju da se još ozbiljnije pozabave duplim funkcijama i ponašanjem svojih članova i funkcionera.


#   SNS   Nenad Stanković   Ljubivoje Slavković   Zoran Perišić   Parking servis   gradski prevoz   Slobodan Maksimović   Dejan Andrejević   Pantelej   Bojan Cvetković   Srđan Aleksić   Predrag Savić   Bratimir Vasiljević   Nebojša Lović   Bratislav Blagojević   Gordana Ristić   Miloš Sekulić   gradske opštine
@sns_srbija @ProfdrPerisic @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima