Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Председник ДС Бојан Пајтић јуче посетио Ниш

rssBookmark and Share

01.03.2015. Јужна Србија Инфо

Демократска странка, је веома важна за Србију и без ње је немогуће замислити демократизацију државе, изјавио је је њен председник Бојан Пајтић приликом посете у Нишу а поводом обележавањеа 25 година постојања ове странке.

Фото НТВ
Фото НТВ

Демократе су организовале и трибину “знање” којој је претходила акција у центру Ниша где су разговарали са Нишлијама о проблемима у граду.

Председник ДС Бојан Пајтић рекао је да су у јануару месецу плате мање за 21% него у децембру.

Посебно је истакао да је ДС упозоравала Владу да ће се то догодити уколико се буду смањивале плате и пензије у јавном сектору за 10%.

“Упозоравали смо да ће то довести до умањења примања у свим секторима, дакле и у приватном, због тога што ће доћи до рецесионих процеса, због тога што ће доћи до смањења промета у малопродаји, због тога што ће ослабити привреда”, рекао је Пајтић.

Он је оценио да је драматично смањење плата од 21% за само месец дана и апеловао на Владу да још једном послуша ДС да ангажује и стручњаке из ДС.

Председник ДС истакао је да ће од смањења плата и пензија у јавном сектору уштеда бити 350 милиона евра, а да је Србију само један пропуст министра Лазара Крстића коштао 786 милиона евра и то тако што није конвертовао дуг Србије из долара у евро, иако је било потпуно очигледно да ће евро у односу на долар слабити с обзиром на рецесиона кретања, на кризу еврозоне и сукобе у Украјини.

“Апсолутно је било очигледно, не економистима него сваком да ће евро слабити у односу на долар. Они су то пропустили да то ураде и џабе се сада смањују плате и пензије јер уштеда не може бити када се држава не води на један озбиљан и одговоран начин уз знање које је неопходно да би се држава водила” подвукао је Пајтић.


#   ДС   годишњица   посета   трибина   Бојан Пајтић
@demokrate @PajticBojan @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима