Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Представници опозиције у Нишу потписали протокол о несарадњи са СНС и њиховим партнерима пре и током локалних избора

rssBookmark and Share

Ниш 11.04.2024. З. Стојнић, Јужна Србија Инфо

Данас су представници опозиционих политичких странака, удружења грађана и активисти потписали Протокол о несарадњи са актуелном влашћу СНС-а и њиховим коалиционим партнерима током и након редовних локалних избора у Нишу. На скупу се није појавио носилац групе "Др Драган милић".

Фото: Т.К.
Фото: Т.К.

Иницијаторка овог протокола, Тамара Миленковић Керковић из Двери, истакла је да је разлог за потписивање то што је било много "прелетача" који су се након избора придруживали СНС-у. Ова иницијатива има за циљ да ојача јединство опозиционих политичких субјеката и да се избегне прелазак чланова у владајућу странку након избора.

На основу потписивања Протокола о неприкључивању са актуелном влашћу СНС-а и њиховим коалиционим партнерима, може се закључити да постоји склоност опозицијских политичких субјеката у Нишу за сарадњу на локалним изборима. Међутим, да ли ће опозиција наступити заједно на изборима за сада није сигурно, пошто се овај протокол може схватити и као израз намере да се избегну могући "прелетачи" који би након избора прешли у власт.

Још увек треба посматрати динамику и развој ситуације у наредном периоду како би се одредило да ли ће опозицијски субјекти заиста наступити заједно на локалним изборима у Нишу.

Протокол о неприкључивању, несардњи са актуелном влашћу СНС-а и њиховим коалиционим партнерима пре и након локалних изборим у Нишу потписали су представници Двери, Странке слободе и правде (ССП) Народног покрета Србије (НПС), Зелено-левог фронта, СРЦА, Заједно, Покрета слободних грађана, Народне странке, Новог лица Србије - "Ниш, мој град", ПОКС-а, "Волим Ниш - Ниш се пита", Доста је било, "Ниш, мој град" - Новог ДСС-а, Демократске странке, Социјалдемократске странке и нестраначки активисти Милош Бошковић и Данијел Дашић.

 

 


#   Ниш   ДС   НПС Народни покрет Србије   Социјалдемократска странка   Доста је било   Коалиција Ниш мој град   Милош Бошковић   Народна странка   Странка слободе и правде   Тамара Керковић   Нови ДСС   Ново лице Србије - Ниш мој град
@demokrate @DostaJeBilo @StrankaNarodna @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима